Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Kremna ribja juha
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo, zelenjavo, česen, začimbe in vino damo v posodo, posolimo in zalijemo z litrom hladne vode. Počakamo, da zavre in kuhamo še pol ure. Pet minut preden odstavimo posodo z ognja...
Divjačina v omaki
Mesu odstranimo vse kite, "kožice" in ga narežemo na majhne kose. Česen olupimo in stisnemo z noževim rezilom, pol brinovih jagod na rahlo zdrobimo v terilniku (možnerju),...
Dušena govedina za lenuhe
Glavne jedi - www.kulinarika.netPanceto, pršut in šunko narežemo na majhne kose, zelenjavo grobo nasekljamo, govedino pa narežemo na centimeter debele in za slabo dlan velike kose. V ogreto kozico nalijemo olivno...
Dušena goveja rebra
Meso posolimo, popopramo in povaljamo v moki. Na olju meso z vseh strani na hitro prepražimo, približno 10 minut. Meso damo na krožnik. V isto posodo stresemo nasekljano čebulo, narezana...
Piščančji ragu z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso očistimo in vsako bedro narežemo po dolgem na 5 koščkov. Posolimo, pomokamo in posujemo z mečanico začimb. Olje segrejemo in na srednje močni temperaturi meso popečemo, približno...
Jagnjetina z zeljem
Enolončnice - www.kulinarika.netPripravimo velik lonec. Jagnječje meso ločimo od kosti, odstranimo mast in narežemo na večje koščke (kakor za golaž). Iz kosti in jušne zelenjave lahko že prej skuhamo juho, lahko pa...
vampi s paradižnikom
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in zrežemo na tanke lističe, čebulice pa le olupimo. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Čisto govejo juho pristavimo in zavremo. V posodi z...
Madeirska omaka
Zelenjavo operemo, zrežemo na manjše, enakomerne koščke in prepražimo na maslu. Ko se zelenjava obarva, jo rahlo pomokamo nato dodamo olupljen paradižnik, dušimo in prilijemo malo juhe;...
Mesnozelenjavni lonec
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olju popražimo mlado čebulo in narezane gobe, dodamo narezano papriko in čez čas nasekljan česen ter olupljene in razkosane paradižnike, paradižnikovo mezgo, jušno kocko ter toliko...