Narastek z jajčevci
Glavne jedi - www.mojirecepti.comJajčevce operemo, obrežemo in podolžno narežemo na pol cm debele rezine. Solimo in pustimo stati 30 min, da izločijo grenki sok. Česen in čebulo olupimo. Na drobno sesekljamo in prepražimo...
File orade na mediteranski zelenjavi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo filiramo, da dobimo 2 lepa fileja. Če tega ne znamo, prosimo, da nam fileje pripravijo v ribarnici. Ostankov ne zavržemo, ampak pripravimo okusno ribjo juho (recept je v bazi)....
Jajčevci z bučnim oljem
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa bučnem olju prepražimo čebulo, da rahlo porumeni, dodamo domačo začimbo in še rahlo pražimo cca. 2 - 3 minute. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo, da se ne zažge in...
»Parmezana« - zloženka z bučkami in ravioli
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVključimo pečico na 180 stopinj. Raviole kuhamo 2 minuti v vreli slani vodi in jih odcedimo. Bučko po potrebi olupimo in jo po dolgem narežemo na tanke rezine (najbolje s strgalnikom...
Polpeti iz jajčevcev in pora
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevec narežemo na kockice, posolimo in pustimo nekaj časa, da izloči grenak sok. Popečemo ga na olivnem olju (5 minut). Por narežemo na kockice. V posodi zmešamo jajčevec, por, parmezan...
Jajčevci po siciljansko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce olupimo, zrežemo na ploščate kose, posolimo in jih pustimo približno 40 minut stati, da se izloči tanin, ter niso več grenki. Nato jih malo popivnamo s papirnatim prtičkom...
Poletna pica
Najprej zamesimo testo za pico in ga pustimo vzhajati. Medtem zrežemo šunko na manjše koščke in jih damo v skledico. Sir, lahko ga je več vrst, naribamo in ga damo v drugo skledico,...
Zelenjavni mix
Če ste izbrali različico z jajčevci, jih narežite na trakove, posolite in pustite, da spustijo sok. Potem narežemo bučke na koleščke. Češnjev paradižnik razpolovimo ali narežemo na...
Testenine z melancaninim čipsom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo po navodilih, odvisno od tipa testenin. Medtem jajčevec (ali bučko) operemo in narežemo na tanke rezine (čips). Ocvremo na majhni količini arašidovega olja – 2 minuti....