Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Kislo zelje
Čebulo nasekljamo in popražimo na svinjski masti, ko zarumeni, dodamo še zaseko. Še malo pražimo, dodamo nasekljan česen. Ko zadiši, dodamo svinjska rebra in na kolobarje narezano kranjsko...
Dodatek jedem
Kolarabo, korenje in čebulo olupimo. Ves naštete sestavine zmeljemo. Najbolje je, če jih zmeljemo z mašinco za mletje mesa na najmanjšo mrežico, tako se sestavine najbolje zmeljejo....
Enostavna, mešana solata v škafu
Vso zelenjavo narežemo ne preveč na drobno. Cvetačo nacvetkamo. Dobro premešamo in nadevamo v primerno posodo, lahko plastično ali leseno, kot za kisanje zelja. Posebej skuhamo vodo,...
Zapečen zajčji hrbet
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Špageti z zelenjavno omako in kislo smetano
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Solata za zdravje in užitek
Korenje in stročji fižol skuhajte v slani vodi in odcedite. Ohrovt narežite na rezance, na hitro prekuhajte in odcedite. Na olju na hitro prepražite na kocke narezan tofu. Zložite ga...
Juha kulinaričnega središča
Korenje in gomolj zelene ostrgajte in narežite na koščke, olupljeno čebulo in paradižnik pa na četrtine. Očiščeno zelenjavo dajte v večji lonec, dodajte malo Vegete, 1 žličke kumine...
Fižolova enolončnica
V večji lonec damo zaseko na kateri prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen. Nato vanj stresemo fižol z vodo vred, dodamo vso zelenjavo, ki smo jo prej narezali na kockice, kolobarje,...
Vegetarijanska enolončnica
Korenje očistimo in ostrgamo. Olupimo krompir in ga narežemo na kocke. Stročji fižol očistimo, operemo in narežemo na koščke. Paradižnike na hitro potopimo v krop, jih ohladimo v hladni...