Zapečena sojina zrna
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju popražimo čebulo, dodamo česen, korenje, zeleno in dušimo. Dodamo paradižnik, paradižnikovo pasto, timijan, origano, sladkor, peteršilj in dušimo v pokriti posodi. Če je potrebno,...
Svinjski file po kozjansko
File operemo in osušimo, ga dobro nasolimo in popopramo, da se poper in sol primeta fileja po vsej površini. Nato ga na vročem olivnem olju v kozici na hitro popečemo z vseh strani...
Veganska sarma
Glavne jedi - www.kulinarika.netV globok pekač zložimo v liste kisanega zelja zavit nadev iz delno kuhanega riža, nasekljanih mandljev, zdrobljenega dimljenega in navadnega tofuja, koprca, popra, majarona, timijana,...
marinirana zelenjava z žara
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Jajčevce, bučke, paradižnik in šampinjone očistimo, operemo in zrežemo na debelejša kolesca oziroma lističe....
Ribe na karibski način
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siPečico segrejemo na 200° C. Rezine čebule položimo na pekač. Narezan paradižnik, nežno začinimo z origanom, timijanom, koriandrom, lovorovim listom, dodamo čili omako in 2 žlici...
Zelenjavni narastek
Na olju podušimo sesekljano čebulo, dodamo grobo naribano korenje, kolerabo, zeleno, dolijemo malo vina in pokrito dušimo 5 minut. Dodamo na rezance narezano zelje, por in ohrovt, med...
Sojin rompompom
Omake in namazi - www.kulinarika.netKosme prelijemo z juho in pustimo, da se namočijo. Na maslu opražimo čebulo, dodamo moko in mešamo. Zalijemo z juho ali vodo in pustimo, da se pokuha. Dodamo paradižnikovo mezgo, koščke...