Postni ričet
Korenček, zeleno, peteršiljevo korenino in čebulo narežemo na koščke in damo kuhat. Medtem očistimo por, papriko in paradižnik, tudi to narežemo na majhne kocke. Po 20 minutah dodamo...
Ričet brez mesa
Enolončnice - www.kulinarika.netV večji lonec nalijemo cca. 3 l vode, v katero stresemo opran ješprenj. Ko se ješprenj nekoliko pokuha (20 - 30 minut), ga nekoliko zalijemo s kropom in začnemo dodajati zelenjavo;...
Zelenjavna začimbna zmes
Ostale jedi - www.kulinarika.netZelenjavo očistimo, operemo, narežemo in na drobno zmeljemo v multipraktiku. Solimo, premešamo in pustimo stati čez noč na hladnem. Naslednji dan začimbno zmes shranimo v steklene kozarce,...
Študentska juha za tri do pet dni
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV 3 litrski lonec (zaradi porabe energije in časa najbolje v ekonom lonec) zlijemo 2 litra vode, malo solimo in vanjo vsujemo vse sestavine. Rezanje ni pomembno, malo pa lahko operemo...
Pisana zelenjavna rižota
Glavne jedi - www.kulinarika.netV zelo vročem voku popražimo na trakove narezano papriko, kolobarčke pora, nato dodamo še paradižnik in nariban korenček. Ko se zelenjava popeče, dodamo še na kockice narezano bučko...
Klotildina zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netSojino meso namočimo v vročo vodo, kateri smo dodali približno dve žlici sojine omake in pustimo stati eno ali več ur (če bo meso stalo dlje časa, bo juha hitreje kuhana). Vso zelenjavo...
Dušena govedina za lenuhe
Glavne jedi - www.kulinarika.netPanceto, pršut in šunko narežemo na majhne kose, zelenjavo grobo nasekljamo, govedino pa narežemo na centimeter debele in za slabo dlan velike kose. V ogreto kozico nalijemo olivno...
Juha iz mletega mesa
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV kozici segrejemo maslo, dodamo meso, malo prepražimo in dodamo najprej majaron, nato še vso zelenjavo, ki jo predhodno sesekljamo ali kar zmeljemo. Tudi to malo popražimo, cca. 5...
Dodatek jedem
Kolarabo, korenje in čebulo olupimo. Ves naštete sestavine zmeljemo. Najbolje je, če jih zmeljemo z mašinco za mletje mesa na najmanjšo mrežico, tako se sestavine najbolje zmeljejo....
Krompirjeva svaštara
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelje narežemo na tanke trakove in ga blanširamo v vreli vodi približno 5 minut. Med tem časom nasekljamo čebulo in por ter pražimo na olju. Dodamo ostalo zelenjavo narezano na majhne...