Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
nadevani lignji v paradižnikovi omaki
priprava Kruh narežemo na kocke, ki jih namočimo v mlačni vodi. Sardelne filete drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Očiščene lignje operemo in dobro posušimo; 100...
dušene krpice z zelenjavo in sirom
predpriprava Zdrob stresemo v skledo, prelijemo z mlekom in namakamo 60 minut. Namočenemu zdrobu dodamo moko, jajci in žličko soli. Sestavine ugnetemo v čvrsto, voljno testo. Oblikujemo...
makaroni z zelenjavo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Korenček očistimo in narežemo na kockice. Kumaro olupimo in narežemo na kockice. Fižol iz pločevinke odcedimo...
Fižolova mineštra
Fižol skuhamo v vodi, preden je kuhan, ga solimo. Korenček, krompir in zeleno narežemo na fine kockice, por pa na kolobarje. Kuhan fižol dobro odcedimo. V kozici segrejemo olje, dodamo...
Lazanje – klasičen recept
Najprej pripravimo bešamel omako: V kozici raztopimo 60 g masla in dodamo isto količino moke. Pražimo, dokler se moka ne speni oziroma dokler ne nastane svetli podmet. Zalijemo z 1...