- Iskali ste:
parmezan x
-jušna osnova x
paprika x
riž x
Rižota z rdečo papriko
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comČesen in čebulo drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olivno olje in na njem prepražimo česen in čebulo. Rdeči papriki operemo in narežemo. Koščke damo v lonec k čebuli. Paradižnik operemo...
Piščančja rižota z veliko zelenjave
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodi popečemo čebulo. Ko je zlato - rjave barve, dodamo piščančje meso in korenček ter začinimo z vegeto. Malo popečemo. Dodamo papriko in paradižnik ter počakamo, da spustita tekočino,...
Pisana zelenjavna rižota
Glavne jedi - www.kulinarika.netV zelo vročem voku popražimo na trakove narezano papriko, kolobarčke pora, nato dodamo še paradižnik in nariban korenček. Ko se zelenjava popeče, dodamo še na kockice narezano bučko...
Jajčevci polnjeni z zelenjavnim rižem
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce prerežemo po dolgem na pol, izdolbemo sredico, jo narežemo na manjše koščke in solimo. Damo na cedilo, da sok in s tem gorčina izkaplja. Tudi izdolbljene polovice posolimo...
Špargljeva rižota s panceto in kislo smetano
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo si šparglje in sicer tako, da jih narežemo na cca 1-2 cm debele kolobarje. Namig: ne pozabimo odstraniti olesenelega dela šparglja. Čebulo popražimo na olju, da porumeni....
Rižota s papriko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPapriki narežemo na rezance. Skuhamo juho iz kocke ter med tem prepražimo čebulo in česen na olju. Na olje damo narezani papriki ter pražimo cca.10 minut, da se zmehča. Papriki dodamo...
puran z nadevom iz riža in piščančjih jetrc
predpriprava Purana očistimo; iz stegen eno za drugo potegnemo kite, potem pa odstranimo prsno kost. Nato ga operemo pod tekočo hladno vodo in temeljito obrišemo. Znotraj in zunaj ga...
Rižota z mesom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju popečemo slanino, dodamo 25 dag čebule, nanjo naložimo meso, papriko, malo posolimo, prelijemo z juho in dušimo meso do mehkega. Dodamo riž in toliko vode ali juhe, da je riž...
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...
Rižota »Očistimo hladilnik«
1. V vrelo, slano vodo stresemo riž in ga skuhamo al dente (približno 20 minut). Riž lahko skuhamo v naprej in ga shranimo v hladilniku, zato uporabimo »Parboiled« riž,...