zelenjavna mineštra
predpriprava Čebulo, belušno zeleno in korenček očistimo, olupimo in zrežemo na kockice oziroma manjše koščke. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. priprava V...
marinirane pečene piščančje prsi s porovo rižoto
predpriprava Korenček ostrgamo in narežemo na kockice. Belušno zeleno olupimo in narežemo na kockice. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Piščančje prsi očistimo, operemo in posušimo....
nadevan piščančji file z olivami v foliji
priprava S piščančjih bedrc odstranimo kožo, potem pa jih filiramo. Če tega nismo vešči, kupimo že filirana piščančja bedrca. Segrejemo grill ponev. Česen olupimo in skupaj z olivami...
ocvrti lignji, avokado in češnjevci v solati
predpriprava V skledici gladko razmešamo moko, jajci in mineralno vodo; mešanico pustimo stati 15 minut. Lignje temeljito očistimo, narežemo na kolesca in dobro posušimo na papirnatih...
osličev file v parmezanovi skorjici
predpriprava V ozki, visoki posodi pristavimo vodo za kuhanje belušev, ki jo blago posolimo. Beluše očistimo, zvežemo v šopek in za 3 minute položimo v vrelo vodo; vršički naj gledajo...
brancinov file z bučkino skorjico
predpriprava Bučkina krema. Maslo pristavimo in stopimo, parmezan pa drobno naribamo. Bučko zrežemo na manjše koščke, ki jih stresemo v električni mešalec. Dodamo stopljeno maslo, olivno...
beluševa lazanja
predpriprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje belušev; vodo blago posolimo in posladkamo. Beluše očistimo in zrežemo na približno 4 centimetre dolge koščke. priprava Narezane beluše...
osnovna rižota
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava (gl. tudi rižota) Belušno zeleno očistimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo in segrejemo....
fuži z mlado zelenjavo in rukolinim pestom
predpriprava V lončku pristavimo vodo za blanširanje mandljev. Bučke, korenček, beluše in šalotko očistimo ter narežemo na kolesca ali/in kockice. Rukolin pesto. Mandljeva jedrca stresemo...
makaroni s pečenimi češnjevci
priprava Češnjevce očistimo, razpolovimo in s prerezano stranjo navzgor zložimo v naoljeno ognjevarno posodo. Pečico segrejemo na 220 °C. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen...