Pršutov kruh
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo (podobno kot za potico). Pustimo ga počivati 45 minut do ene ure, da vzhaja. Nato ga razvaljamo približno na debelino prsta. Razvaljano testo...
Narastek s šunko
Testo položimo v namaščeno jena posodo. Posebej si pripravimo na maslu popraženo čebulo, jo ohladimo in dodamo na trakove narezan sir, na male koščke narezano šunko, jajca, smetano...
Špinačni žepki iz listnatega testa
V posodi stopimo maslo in dodamo špinačo. Ko je gotova, ji dodamo 2 žlici kisle smetane in začimbe. Nazadnje vmešamo še jajce in sir. Jajce umešamo v špinačo in pustimo na ognju toliko...
Parmezanove palčice
Najprej testo postopoma po delih razdvojimo in si ga porazdelimo po delovni površini. Potem na vsak kos testa natresemo parmezan po občutku, testo prepognemo in valjamo po njem. Postopek...
Bučni tortelini
Iz sestavin za testo zgnetemo trdo testo za rezance. Lahko ga uporabimo takoj, še bolje pa je, če stoji čez noč v hladilniku. Če so jajca manjša, lahko dodamo nekaj kapljic vode. Sestavine...
Sladko slan zavitek
Na testo položimo rezine pancete, po vrhu narežemo hruške. Potresemo z grobo narezanimi orehi in parmezanom. Zvijemo, zarežemo in premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali 2 žlici...
Špinačna pita
Priprava nadeva: na segreto maslo dodamo moko, premešamo, zalijemo z mlekom in počasi kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Omako ohladimo, dodamo rumenjak po rumenjak, ribani muškatni...
krompirjev zavitek s porom
priprava Krompir olupimo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo približno 25 minut. V suhi ponvi zlato rumeno prepražimo mandljeve lističe. Por očistimo in narežemo na tanka kolesca....
Skutina gibanica
Jajca in Vegeto penasto umešajte v globlji skledi. Dodajte odcejeno skuto, smetano za kuhanje in naribani parmezan ter zmes dobro zmešajte. Pekač (22 x 34 cm) premažite z oljem. Na...
Zelenjavna pita
Iz zgoraj navedenih sestavin zamesimo testo, razdelimo ga na dva dela, enega večjega, drugega manjšega, damo na desko, premažemo z oljem (da se ne napravi skorja), pustimo stati 20...