Kvašeni štruklji s špinačo in skuto
V skledo damo moko, naredimo jamico in vanjo zlijemo 2,5 dl toplega mleka (ali pol vode pol mleka), stopljeno maslo, dodamo pol žlice soli, 2 rumenjaka in eno celo jajce. Zmešamo z...
Olive v testu
Sestavine za testo damo v mešalnik in med mešanjem po kapljicah dolivamo vodo, dokler se zmes ne sprime v kepo. Testo nekajkrat vržemo ob delovno površino in ga oblikujemo v 3 cm debela...
artičokina pita
predpriprava Krhko testo. V skledo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero stresemo sol in nalijemo 4 do 5 žlic hladne vode. Na moko na koščke zrežemo hladno maslo, potem...
bučkin pire
priprava Bučke očistimo in narežemo na debela kolesca. Skupaj z zelenjavno osnovo in strokom česna jih damo v kozico, zavremo in pokrito počasi dušimo 20 minut. Odvečno tekočino odlijemo,...
Zapečeni pire
Krompir skuhamo in olupimo. Pretlačenemu dodamo maslo, muškatni orešček in sol. Mlačnemu dodamo rumenjaka in parmezan, dobro premešamo ter ga nadevamo v brizgalno vrečko. Na pekač damo...