Špinačni žepki iz listnatega testa
V posodi stopimo maslo in dodamo špinačo. Ko je gotova, ji dodamo 2 žlici kisle smetane in začimbe. Nazadnje vmešamo še jajce in sir. Jajce umešamo v špinačo in pustimo na ognju toliko...
Parmezanove palčice
Najprej testo postopoma po delih razdvojimo in si ga porazdelimo po delovni površini. Potem na vsak kos testa natresemo parmezan po občutku, testo prepognemo in valjamo po njem. Postopek...
Olive v testu
Sestavine za testo damo v mešalnik in med mešanjem po kapljicah dolivamo vodo, dokler se zmes ne sprime v kepo. Testo nekajkrat vržemo ob delovno površino in ga oblikujemo v 3 cm debela...
Bučni tortelini
Iz sestavin za testo zgnetemo trdo testo za rezance. Lahko ga uporabimo takoj, še bolje pa je, če stoji čez noč v hladilniku. Če so jajca manjša, lahko dodamo nekaj kapljic vode. Sestavine...
Špinačna pita
Priprava nadeva: na segreto maslo dodamo moko, premešamo, zalijemo z mlekom in počasi kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Omako ohladimo, dodamo rumenjak po rumenjak, ribani muškatni...
krompirjev zavitek s porom
priprava Krompir olupimo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo približno 25 minut. V suhi ponvi zlato rumeno prepražimo mandljeve lističe. Por očistimo in narežemo na tanka kolesca....
Skutina gibanica
Jajca in Vegeto penasto umešajte v globlji skledi. Dodajte odcejeno skuto, smetano za kuhanje in naribani parmezan ter zmes dobro zmešajte. Pekač (22 x 34 cm) premažite z oljem. Na...
Lazanje – klasičen recept
Najprej pripravimo bešamel omako: V kozici raztopimo 60 g masla in dodamo isto količino moke. Pražimo, dokler se moka ne speni oziroma dokler ne nastane svetli podmet. Zalijemo z 1...
Zelenjavna pita
Iz zgoraj navedenih sestavin zamesimo testo, razdelimo ga na dva dela, enega večjega, drugega manjšega, damo na desko, premažemo z oljem (da se ne napravi skorja), pustimo stati 20...
Pizette za vse okuse
Priprava kvašenega testa: 1. V večjo skledo presejemo moko, jo posolimo in ji dodamo sladkor. Z roko na hitro premešamo in oblikujemo jamico, v katero stresemo kvas. 2. Moko okoli jamice...