FilaPadano - Toast
Spečemo kruhke, nato po želji dodamo določeno količino margarine (jaz jo dam eno malo žličko). Potem dam na vrh tega 1-2 cm Philadelphije. In nato po želji zribamo še Grana padano.
Špinačin preliv za testenine
Špinačo operemo damo prevret za 3 minute ter jo odcedimo.Tri žlice vode v kateri se je kuhala špinača prihranimo.Nasekljan petršilj in strt česen popražimo na olju dodamo nasekljano...
Omleta z gorčico in olivami
Gorčico, jajca in moko zžvrklaj, na vročo ponev polij olivno olje. Na srednji temperaturi peči 5 min. Vmes daj na omleto olive, nastrgaj sir, proti koncu popraj. Vse pa lahko narediš...
Porova pita
Zmešamo toplo vodo in kvas in ga zlijemo v pirino moko. Dodamo vse sestavine za testo (maslo, sol in mleko) in pustimo počivati pol ure. Razvaljemo testo in ga položimo v model, nato...
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...
Jakobinke s pomarančami na mariniranih kumarah z limoninim prelivom
Na krožnik v obliki kroga naložimo kumare, v sredino postavimo meso jakobink, obložimo jih s pomarančnimi krhlji, pokapamo z marinado. Kumare oblijemo z limoninim prelivom in potresemo...
Instant polenta z bučkami
Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, česen in narezane bučke, zalijemo z 1 l vode, solimo in popramo.V vrelo maso zakuhamo Instant polento, kuhamo 2 minuti. Primešamo nariban...