- Iskali ste:
parmezan x
-smetana x
-banana x
-tuna x
0-15 x
FilaPadano - Toast
Spečemo kruhke, nato po želji dodamo določeno količino margarine (jaz jo dam eno malo žličko). Potem dam na vrh tega 1-2 cm Philadelphije. In nato po želji zribamo še Grana padano.
Piranska ribiška juha
Očistimo jušno zelenjavo ter ribe, sipe, školjke in škampe. V vodo pristavim jušno zelenjavo in začimbe ter olje. Počasi kuhamo približno 15 minut. Dodamo očiščene sipe ter pustim0...
Špinačin preliv za testenine
Špinačo operemo damo prevret za 3 minute ter jo odcedimo.Tri žlice vode v kateri se je kuhala špinača prihranimo.Nasekljan petršilj in strt česen popražimo na olju dodamo nasekljano...
Omleta z gorčico in olivami
Gorčico, jajca in moko zžvrklaj, na vročo ponev polij olivno olje. Na srednji temperaturi peči 5 min. Vmes daj na omleto olive, nastrgaj sir, proti koncu popraj. Vse pa lahko narediš...
Vedno pri roki – jajca v paradižnikovi omaki
• Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev in prilijemo olivno olje. Česen stisnemo s plosko stranjo noža in ga, lahko kar z olupkom vred, pražimo na olivnem olju. • Po nekaj minutah...
Porova pita
Zmešamo toplo vodo in kvas in ga zlijemo v pirino moko. Dodamo vse sestavine za testo (maslo, sol in mleko) in pustimo počivati pol ure. Razvaljemo testo in ga položimo v model, nato...
Stebelna zelena s paradižnikom
Zeleni odrežemo liste, odstranimo morebitna ovenela zunanja stebla, debelejšim zunanjim steblom pa po želji odstranimo grobe niti. Notranje mlade lističe prihranimo za dekoracijo. Stebla...
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...
Testenine z beluši in češnjevim paradižnikom
V široki ponvi raztopimo maslo pomešano z oljčnim oljem, primešamo paradižnike narezane na četrtine in šparglje narezane na kolobarje. Na močnem ognju vse skupaj pražimo približno šest...
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...