Zelena rižota
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo riž in zalijemo z malo vroče vode. Nepokrito kuhamo nekaj minut ali dokler riž ne absorbira tekočine. Premešamo. Nato spet...
Pečene bučke z mocarelo
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Česen sesekljamo in ga prepražimo na olju. Dodamo še bučke in vse skupaj pražimo približno 5 min. Nato bučke še solimo. Mocarelo narežemo...
Rižota z bučkami in čebulo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comNa maslu prepražimo riž. V drugi posodi pokuhamo belo vino in vodo v kateri smo raztopili zelenjavno kocko. Dodamo sol in poper. Z vročo tekočino prelijemo riž. Kuhamo na zmerni temperaturi...
Špageti z bučkami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBučke očistimo, operemo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Košček feferona operemo in sesekljamo. V osoljenem kropu skuhamo špagete, nato jih dobro...
Zrezek z bučkami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBučke dobro operemo in narežemo na rezine. Meso operemo in osušimo. Nato ga solimo in popramo. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo meso približno 20 minut. Medtem ga ves čas obračamo....
Bučni zvitki
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in po dolžini narežemo na zelo tanke rezine. Položimo jih v vrelo vodo in jih blanširamo približno 2 minuti. Nato jih odcedimo in ohladimo. Vsako rezino bučke solimo in...
Ribji file z bučkami v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBučko narežemo na kolesca, posolimo in pustimo, da odteče malo vode. Pekač naoljimo. Ribja fileja posolimo z obeh strani in položimo v pekač. Na fileja damo dva lističa topljenega sira....
Špageti s šampinjoni in bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠampinjone očistimo, bučke olupimo, jih po dolžini narežemo na četrtine in nato na rezine. V kozici na vroči maščobi (olje ali maslo) zarumenimo čebulo, dodamo šampinjone in bučke....
Solata iz svežih bučk
Solate - www.kulinarika.netBučke operemo in narežemo na čim tanjše rezine. Šalotko oluščimo in jo tudi narežemo na tanke lističe. V skledi pomešamo bučke in šalotko, dodamo nastrgan parmezan, začinimo z olivnim...
Mesno - zelenjavna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej naredimo bešamelno omako: maslo in moko na hitro prepražimo (ne sme porumeneti). Zalijemo z mlekom in kuhamo cca. 5 minut. Dodamo parmezan in kuhamo še nekaj minut. Nato odstavimo...