Slana torta iz palačink
Posodo za narastke namastimo, obložimo s palačinkami in jih premažemo z mešanico kisle smetane in jajca, ki jo osolimo in popramo (pazimo, da so robovi palačink dobro navlaženi s smetano)....
Pršutov kruh
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo (podobno kot za potico). Pustimo ga počivati 45 minut do ene ure, da vzhaja. Nato ga razvaljamo približno na debelino prsta. Razvaljano testo...
Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
Svinjska rolada
Kos svinjskega stegna zarežemo tako, da dobimo velik zrezek. Vse začimbe, čebulo in česen sesekljamo in z njimi natremo meso ter ga čez noč pustimo v kvaši iz vina in olja. Naslednji...
Zelenjavni mix
Če ste izbrali različico z jajčevci, jih narežite na trakove, posolite in pustite, da spustijo sok. Potem narežemo bučke na koleščke. Češnjev paradižnik razpolovimo ali narežemo na...
Gratinirane pisane testenine po naše
V slanem kropu skuhane testenine odcedimo. Polovico damo v pekač, ki smo ga prej namazali z olivnim oljem. Nato po testeninah potresemo pršut in sir. Nakar damo zopet plast testenin....
kuhan krompir v oblicah z orehovo omako
predpriprava Orehova jedrca preberemo, baziliko osmukamo, česen pa olupimo. priprava V električni mešalnik stresemo orehova jedrca, bazilikine lističe in česen. Na hitro premešamo ter...
krompirjeva lazanja s špinačo, kozjim sirom in belo gomoljiko
predpriprava Pripravimo pečen krompir v oblicah. priprava Testo s pečenim krompirjem v oblicah. Še topel pečen krompir olupimo in pretlačimo v skledo. Dodamo moko, zdrob, rumenjake...
Zelenjavna lazanja
Jajčevce narežemo na kolobarje, posolimo in jih zložimo v skledo. Pustimo jih počivati pol ure, da oddajo vodo. Nato jih splaknemo z vodo in osušimo. V ponvi segrejemo štiri žlice olja....
"Pasticcio" s kratkimi testeninami
V ponvi na olju dušimo sesekljano čebulo, česen, baziliko in drobno zrezane pelate. Solimo in kuhamo, da postane omaka dovolj gosta.Testenine, kuhane "al dente", ohladimo...