Slana torta iz palačink
Posodo za narastke namastimo, obložimo s palačinkami in jih premažemo z mešanico kisle smetane in jajca, ki jo osolimo in popramo (pazimo, da so robovi palačink dobro navlaženi s smetano)....
Pršutov kruh
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo (podobno kot za potico). Pustimo ga počivati 45 minut do ene ure, da vzhaja. Nato ga razvaljamo približno na debelino prsta. Razvaljano testo...
Svinjska rolada
Kos svinjskega stegna zarežemo tako, da dobimo velik zrezek. Vse začimbe, čebulo in česen sesekljamo in z njimi natremo meso ter ga čez noč pustimo v kvaši iz vina in olja. Naslednji...
Gratinirane pisane testenine po naše
V slanem kropu skuhane testenine odcedimo. Polovico damo v pekač, ki smo ga prej namazali z olivnim oljem. Nato po testeninah potresemo pršut in sir. Nakar damo zopet plast testenin....
Zelenjavna lazanja
Jajčevce narežemo na kolobarje, posolimo in jih zložimo v skledo. Pustimo jih počivati pol ure, da oddajo vodo. Nato jih splaknemo z vodo in osušimo. V ponvi segrejemo štiri žlice olja....
"Pasticcio" s kratkimi testeninami
V ponvi na olju dušimo sesekljano čebulo, česen, baziliko in drobno zrezane pelate. Solimo in kuhamo, da postane omaka dovolj gosta.Testenine, kuhane "al dente", ohladimo...
Ozki rezanci z gobami
Na olju in maslu popražite stroka česna, nato ju odstranite.Dodajte očiščene in oprane gobe, zrezane na koščke. Solite in poprajte. Na močnem ognju pražite 10 minut.Ob koncu kuhanja...
Mesna lazanja
Čebuli odrežite muho. Olupite zgornje suhe liste. Umijte jo. Nato narežite najprej na polovico, nato na rezine in potem na majhne koščke. Približno tako velike koščke. Vzemite ponev,...
Musaka iz bučk
1. Pečico segrejemo na 175 stopinj. 2. Bučke podolžno narežemo na rezine, debele približno 2 mm. V vročo ponev vlijemo kapljico oljčnega olja in na hitro opečemo bučke. Zložimo jih...