Slastni kaneloni
Predjedi - www.kulinarika.netNa olju dušimo čebulo in korenček, pustimo, da se malce ohladi. Iz naštetih sestavin naredimo maso ter jo pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Palačinke premažemo z dobljeno maso,...
Zelenjavna fižolova polpeta
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju zadišimo nasekljan česen ter na lističe narezano čebulo. Počakamo, da oveni. Dodamo na kocke narezano ali naribano sezonsko zelenjavo, ki jo predhodno blanširamo. Dušimo nekaj...
Testenine St. Martin
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netGobe razrežemo na majhne koščke in jih popražimo skupaj z nasekljano čebulo (obvezno jih damo v še hladno olje). Špagete (najbolje Barilla št.5) v slani vodi skuhamo al dente, medtem...
Pisane sirove kroglice
Skuto zmešajte z naribanim kozjim sirom in parmezanom. Poporajte, posolite in oblikujte kroglice. Tretjino kroglic povaljajte v pekočo papriko, tretjino v drobno narezan peteršilj,...
Polnjene jagnječje prsi
Odstranite kosti z mesa in meso zrežite tako, da dobite dva žepa, ki ju boste polnili. Pripravite zmes s krušnimi drobtinicami, jajci, parmezanom, peteršiljem ščepcem soli in popra,...
Riževi kroketi
Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Kuhanemu primešamo 60 g masla, nariban parmezan, na kocke narezano mocarelo in jajci. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo da se ohladi. V kozici...
Testenine ala carbonara
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSlanino narežemo na kocke in jo opražimo, da spusti maščobo.Z lopatko poberemo slanino iz maščobe in jo damo na krožnik. Na olju opražimo čebulo, dodamo česen,pršut, slanino ki smo...
Ozki rezanci z gobami
Na olju in maslu popražite stroka česna, nato ju odstranite.Dodajte očiščene in oprane gobe, zrezane na koščke. Solite in poprajte. Na močnem ognju pražite 10 minut.Ob koncu kuhanja...
Mesna lazanja
Čebuli odrežite muho. Olupite zgornje suhe liste. Umijte jo. Nato narežite najprej na polovico, nato na rezine in potem na majhne koščke. Približno tako velike koščke. Vzemite ponev,...