Pasta genovese
Česen olupimo in ga damo v mešalnik, dodamo lističe sveže bazilike, malo peteršilja in sol. Mešamo in prilivamo olivno olje. Ko se omaka razredči, dodamo mlete pinjole. Skuhamo špagete...
Radičeva pisana solata s semeni
Očistimo ter operemo zelenjavo, dodamo fižol, semena, marinado in vse dobro premešamo. Če semena vsaj 10 minut namakamo, so bolj sočna in tudi bolj okusna.
Bučni ocvrtki
Bučke naribamo prav na drobno, jih posolimo in malo pustimo, da spustijo vodo. Nato jih ožmemo, dodamo jajca in začimbe, na koncu dodamo zdrob (jaz ga dam po občutku). Pustimo, da se...
Zelenin zrezek
Na olivnem olju prepražimo drobtine, dodamo strt česen in peteršilj in odstavimo. Masi primešamo nariban Zbrinc. Zeleno narežemo na 1/2 centimetrske kolobarje in jo dušimo na z vodo...
Omaka z grahom in peteršiljem
V kozico vlijemo toliko olja, da je dno pokrito. Takoj za tem dodamo moko in premešamo ter pustimo par minut, da porumeni. Ta čas v vroči vodi raztopimo zelenjavno kocko. Tekočino prilivamo...
Gobovi zrezki
Gobe zmeljemo z mesoreznico. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo gobe in jih dušimo tako dolgo, da se sok posuši. Ohlajene gobe solimo, popramo, dodamo jajce, česen in peteršilj...
Skutina solata
Vse skupaj zmešamo, orehe stolčemo in postrežemo.
Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Jajčevci v tržaški omaki
Neolupljen jajčevec narežemo na kolobarje (ne smejo biti predebeli, ne pretanki) in jih posolimo in pustimo, da izpustijo vodo (približno 2 ali 3 ure v hladilniku). Med tem časom lahko...
Perotovi polnjeni lignji
Priprava lignjev: lignje očistimo in znotraj na malo posujemo z dobro mislijo. Lignje nadevamo z v pršut zavitim končkom sira in paprike. Ligenj zapremo z zobotrebcem in ga namažemo...