Zeliščna omaka
Zmešamo kislo smetano, smetanov namaz, olupljeno in drobno narezano kumaro ter drobno nasekljana zelišča. Solimo. Omako ponudimo poleg pomfrija ali pečenega krompirja.
Špargljeva kremna juha
Za dobro špargljevo juho je primerna kombinacija divjih in gojenih špargljev, redkeje se juha dela samo iz divjih špargljev. Šparglje operemo, odrežemo olesenele dele in jih natančno...
Jogurtov preliv
Jogurt, kislo smetano, limonin sok, olje, zelišča in začimbe zmešamo in prelijemo po solati, ki ji lahko dodamo še kuhano jajce in zapečeni sir.
Tatarska omaka
Majonezo, gorčico in kisle kumarice damo v posodo in jih zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko omako. Dodamo še poper, sol, peteršilj, kislo smetano in česen ter vse skupaj...
Tortice s šparglji
Beluše olupimo, povežemo v snop in jih v slanem kropu, kateremu smo dodali ščep sladkorja kuhamo približno 15 minut. Nato jih vzamemo iz vode, odcedimo in ohladimo. Narežemo jih na...
Maslene paštetke (vol au vent) s telečjim ragujem po starem
Priprava paštetk (vol au vent): Masleno testo zvaljamo na 4 mm debelo. Z okroglim izrezovalcem zrežemo kroge v premeru 5 cm, nato pa iz vsakega drugega kroga izrežemo z manjšim izrezovalcem...
Spomladanska grahova kremna juha s škampi
Sveže repke škampov nataknemo na lesene palčke, jih solimo in popramo.
Zeliščna smetanova skuta s Krpanovim hlebcem
Razmešani skuti (če je preveč zrnata, jo prepasiramo) dodamo kislo smetano, da dobimo srednje gosto kremasto maso.Dodamo sesekljana zelišča, kumino, poper, sol in dobro premešamo. Narahlo...
Solata iz testenin z mlado zelenjavo
Vse sestavine skuhamo posebej (grah, cvetačo, brokoli). Zelenjave ne smemo razkuhati. Testenine skuhamo in ohladimo.Svežo papriko narežemo na trakove. Vse skupaj damo v skledo, prelijemo...
Metuljčki z zelenjavno omako
Na olju prepražimo na drobne lističe narezano čebulo, por, papriko, bučke in česen, da zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo toliko, da je zelenjava še »al dente«.Začinimo,...