Pasta genovese
Česen olupimo in ga damo v mešalnik, dodamo lističe sveže bazilike, malo peteršilja in sol. Mešamo in prilivamo olivno olje. Ko se omaka razredči, dodamo mlete pinjole. Skuhamo špagete...
Skutne žemljice s čebulo in začimbami
V posodo damo jajce, žlico olja, mleko in skuto. Zmešamo. Nato dodamo moko, pecilni prašek, suhi kvas, sol, sladkor. Vse to z rokami zamesimo v testo in ga pustimo, da vzhaja (30 minut,...
Tunin namaz alla Miha
Olupljeno čebulo za par ur namočimo v slano vodo, da kasneje ne bo vonjav iz ust (lahko pustimo kar čez noč). Česen stisnemo in ga prepražimo na kaplji olivnega olja. Tunino damo iz...
pekoči dušeni lignji
predpriprava Lignje očistimo (gl. nasveti), operemo in posušimo, večje narežemo na manjše koščke. Mlado čebulo očistimo in grobo sesekljamo. Papriko očistimo in zrežemo na rezance....
škarpinin file s kozicami v smetanovi omaki
predpriprava Škarpinine fileje temeljito očistimo, splaknemo pod tekočo hladno vodo in posušimo s papirnato kuhinjsko brisačo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Gorgonzolo...
biftek na žaru z zelenjavo in pikantno rukolino omako
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti in opombe. Temeljito očiščen goveji file zrežemo na 4 enako debele biftke. Koromača očistimo in razkosamo...
juha s škampovimi repki, zelenjavo in testeninami
predpriprava Škampove repke očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo. Belušno zeleno olupimo in zrežemo na zelenjavne rezance. Korenček ostrgamo in zrežemo kakor belušno...
Zeliščna omaka
V ponvi segrejemo maslo, dodamo očiščena in oprana zelišča, jih kratko opražimo, zalijemo ¼ l čiste juhe in sladko smetano. Pustimo, da tekočina nekolikopovre, solimo, popramo...
riževa solata s kozicami
30-45minut - www.gurman.eupriprava V loncu pristavimo in zavremo 3 litre hladne vode; vodo posolimo. Riž preberemo, operemo in odcedimo. Odcejen riž stresemo v krop, v katerem ga kuhamo 18 minut, da ga skuhamo...
široki rezanci s škampovimi repki
predpriprava V velikem loncu pristavimo veliko količino vode. Škampove repke očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. priprava Česen olupimo in stremo. Baziliko osmukamo...