Piščančje prsi s sojino omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.com4 piščančje fileje potolčemo, da postanejo ploščati zrezki. Zmešamo sojino omako, med, vodo in strt česen. S to mešanico premažemo piščančje zrezke z vseh strani. Zrezke posujemo s...
Piščančji zavitek
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIzberemo 6 ohrovtovih listov, jim odrežemo trše dele in jih 3 min blanširamo v slanem kropu. Nato jih prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Korenček dobro operemo in skuhamo do mehkega....
Piščančje meso z rižem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje meso narežemo na manjše koščke. Pripravimo marinado iz soka 1 limone, mletega cimeta, soli, popra, jogurta in vanjo damo koščke mesa. V hladilniku mariniramo najmanj 3 ure....
Polnjene telečje prsi
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV telečje prsi zarežemo žepek. Meso od zunaj in od znotraj solimo in popramo. Žemlje narežemo in jim dodamo jajca, sladko smetano in mleko. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček....
Polnjena mesna štruca
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠiroke rezance skuhamo v slani vodi in jih dobro odcedimo. V ponvi segrejemo žličko masla in podušimo nasekljane šampinjone. Solimo in popramo. Pečico segrejemo na 200 stopinj in visok...
Polpeti z ajdovo kašo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo ajdovo kašo. Nato jo odcedimo in ohladimo. V posodi zmešamo mleto meso, ajdovo kašo, 40g drobtin, jajce, skuto, peteršilj, sol in poper. Iz mase oblikujemo polpete,...
Polpeti z brokolijem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo mleto meso, sol, poper, jajce in sesekljan peteršilj. Brokoli skuhamo v slani vodi, ga odcedimo in dobro ohladimo. Ko se brokoli ohladi, ga na drobno narežemo. Iz mletega...
Polžki s smetanovo omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPolžke skuhamo v slani vodi. Nato jih dobro odcedimo. Še vročim dodamo na majhne koščke narezano gorgonzolo in dobro premešamo. V lončku segrejemo maslo in dodamo podmet iz sladke smetane,...
Postrvi z mandlji
Glavne jedi - www.mojirecepti.com4 postrvi očistimo ter zunaj in znotraj natremo s soljo in timijanom. Postrvi namočimo v mleko in nato povaljamo po moki. Na olju ocvremo postrvi iz obeh strani, nato pa jih vzamemo...
Puranji zrezki s skuto
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPeteršilj in drobnjak operemo in sesekljamo. V posodici zmešamo skuto, peteršilj, drobnjak, žličko masla, sol in poper. Puranje zrezke operemo, osušimo in v vsakega zarežemo žepek....