Špinačni polpeti s kvinojo
Svežo špinačo operemo in jo skuhamo v vreli vodi. V drugi posodi skuhamo kvinojo (pozor-voda, v kateri jo kuhamo, mora popolnoma izpareti!). Posebej na olivnem olju zlato zarumenimo...
Čista ribja juha iz ostankov
Vso zelenjavo drobno sesekljamo. V globokem loncu raztopimo maslo, dodamo čebulo, korenje, zeleno in gobe, pokrijemo in na blagem ognju dušimo 25 - 30 minut, da se zelenjava povsem...
Vitlof (belgijski radič) z mozzarello in omako iz šampinjonov
V vrelo, slano vodo potopimo opran vitlof in ga kuhamo 10 minut. V ločeni kozici na olivnem olju zlato zarumenimo čebulo in dodamo šampinjone (nadalje kuhamo pod pokrovom). Ko le-ti...
piščančja obara
predpriprava Piščanca razkosamo ter skupaj z drobovino očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke; cvetačo razcvetkamo. Kostno juho pristavimo, segrejemo in pustimo...
kuhana kokoš
priprava Kokoš temeljito očistimo. Korenček ostrgamo in narežemo na debelejša kolesca. Kolerabico očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in vanjo zabodemo klinček. Peteršilj...
telečja obara
predpriprava Teletino s kostmi vred razsekamo na koščke, če tega nismo prepustili mesarju, in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Vodo pristavimo, zavremo in pustimo na...
telečji ragu v pečici
predpriprava Teletino narežemo na večje kocke. Panceto narežemo na kockice. Šalotko in česen olupimo in podolžno razpolovimo. Korenček očistimo in narežemo na kocke. priprava Pečico...
file morske žabe s šampinjoni v rdečem vinu
priprava Pečico segrejemo na 200 °C, na dno pa postavimo majhen pekač. Šalotko olupimo in podolžno razpolovimo. Ribji file začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter potresemo...
pečeno jagnječje stegno s kruhovim nadevom
predpriprava Jagnječjemu stegno odstranimo kost, ki jo nasekamo; še bolje, če oboje stori že mesar. Pečico segrejemo na 180 °C. 3 stroke česna olupimo in skupaj s pol šopka timijana...
hobotničin golaž
priprava Hobotnico skuhamo in ohladimo v tekočini od kuhanja. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo 8 žlic olivnega olja, na katerem prepražimo sesekljano čebulo,...