Bakala torta
Naredimo kvasec: v skodelico mlačne vode (približno 10 cl) razdrobimo kvas, premešamo, pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, toliko, da začnejo delovati kvasovke (cca. 10 minut)....
Pizza s sardelami
V olje zmešamo česen, ki smo ga narezali na majhne rezinice. Dodamo še narezano baziliko in peteršilj ter sol in poper. S to marinado zalijemo očiščene sardele in pustimo, da se marinirajo...
komiška pogača
priprava Vzhajano testo. Moko presejemo na delovno površino. Na sredi naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas, dodamo sol in prilijemo 3,3 decilitra mlačne vode. Ugnetemo gladko testo,...
Ocvirkovka
Kvasec Kvas, vodo in žličko soli pustimo vsaj 4 ure (lahko tudi čez noč). Testo Vse sestavine, razen jajc, zgnetemo v testo. Jajca razžvrkljamo in jih dodajamo pripravljenemu testu...
Bučni kruh
Najprej prepražimo na olivnem olju čebulo in bučke ter počakamo, da voda povre. Odstavimo in maso spasiramo. Mleko segrejemo na temperaturo približno 36 stopinj (telesno), v njem stopimo...
Mini pice
Kvasec zmešamo z moko, dodamo sol in na drobno narezan peteršilj, rožmarin in česen. Sestavine ugnetemo v testo in pustimo počivati na toplem 1 uro. Nato naredimo 12 hlebčkov - odvisno...
Tortilja s frtaljo
Tortilje: 1. V skledo stresemo presejano moko, kvas in sol. Na sredini naredimo jamico, v katero bomo zlili tekočino. 2. Margarino stopimo in zlijemo na moko. Dodamo vodo in pričnemo...