Zelenjavno sadni napitek
Tako zelenjavo kot sadje očistimo, olupimo in če je potrebno, razkoščičimo. Sadje, zelenjavo ter peteršilj in meto damo v sekljalnik, sesekljamo zelo na drobno, prilijemo jogurt ali...
Omaka z melancani
Priprava: Melancan olupimo in ga narežemo na 1cm velike kocke. Narezane konce damo v cedilo in počakamo, da melancan spusti vodo (15min). Med tem časom pripravimo ostale sestavine....
Piranska ribiška juha
Očistimo jušno zelenjavo ter ribe, sipe, školjke in škampe. V vodo pristavim jušno zelenjavo in začimbe ter olje. Počasi kuhamo približno 15 minut. Dodamo očiščene sipe ter pustim0...
Pira z jajčevci in popečenimi ostrigarji v solati
Piro skuhamo v slanem kropu ter ohladimo. Jajčevce operemo, narežemo na kocke, začinimo in opečemo na oljčnem olju. Paradižnike narežemo na kocke. Ostrigarje operemo in narežemo na...
Vedno pri roki – jajca v paradižnikovi omaki
• Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev in prilijemo olivno olje. Česen stisnemo s plosko stranjo noža in ga, lahko kar z olupkom vred, pražimo na olivnem olju. • Po nekaj minutah...
Dolce far niente – Špageti s paradižnikom iz pečice
• Pečico segrejemo na 230 stopinj in zavremo lonec vode za špagete. Šalotko narežemo na tanke lističe, paradižnik pa na centimetrske krogce. • Z olivnim oljem premažemo ognjevarno posodo...
Fižolova solata s tuno
Odcedite fižol in zelo na tanko narežite čebulo in peteršilj. Naredite preliv iz limoninega soka, 1 žlice vode, olivnega olja, gorčice, zelišč, popra in soli. Umešanemu prelivu dodajte...
Stebelna zelena s paradižnikom
Zeleni odrežemo liste, odstranimo morebitna ovenela zunanja stebla, debelejšim zunanjim steblom pa po želji odstranimo grobe niti. Notranje mlade lističe prihranimo za dekoracijo. Stebla...
Zeleni beluši v solati po mediteransko
Papriko spečemo in olupimo, očistimo semenja in narežemo na majhne ploščice. Paradižnik olupimo (paradižnik na vrhu zarežemo, prevremo v vodi in takoj ohladimo ter olupimo), odstranimo...
Tabbouleh
Bulgur je nepogrešljiva žitarica turške in arabske kuhinje. Gre za žito, ki ga kuhamo, sušimo in meljemo do različnih granulacij. Zadnje čase ga dobimo tudi pri nas – v glavnem srednje...