- Iskali ste:
peteršilj x
-skuta x
-jajca x
-sladkor x
testo x
Kokoške iz listnatega testa
Odtajamo zamrznjeno listnato testo in ga razvaljamo. Iz njega z nožem izrežemo poljubne oblike kokoške in piščančkov. Testo premažemo z rumenjakom. Iz ostankov testa izdelamo perutničke,...
Polnjeni žepki
Predjedi - www.kulinarika.netJajca skuhamo in jih narežemo na kocke, prav tako tudi kisle kumarice in olive. Sir naribamo, česen sesekljamo. Vse sestavine vmešamo v kislo smetano, dodamo začimbe ter dobro premešamo....
Zeljni zavitek z mletim mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in popražimo na olju. Korenje olupimo, operemo in nastrgamo, nato ga dodamo k čebuli skupaj s česnom, dodamo meso in pražimo, dokler ne izpari voda od mesa. Zelje...
Pita z mesom in krompirjem
Zamesimo testo iz navedenih sestavin tako, da se koščki margarine spojijo z moko in s toliko hladne vode, da se oblikuje v testo, ne sme se pa lepiti. Testo pustimo na hladnem. Krompir...
Bakala torta
Naredimo kvasec: v skodelico mlačne vode (približno 10 cl) razdrobimo kvas, premešamo, pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, toliko, da začnejo delovati kvasovke (cca. 10 minut)....
Ajdove palačinke z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.net5 ur pred peko palačink pripravimo testo. V teflonsko ponev kanemo malo olja in ga razmažemo s papirnato brisačko. Naredimo palačinke, ki jih polagamo na krožnik in ga sproti pokrivamo...
Torta Milanese
Predjedi - www.kulinarika.net350 g listnatega testa razvaljamo na 1/2 cm debelo in z njim obložimo tortni pekač (premer 27cm), čez rob pekača naj visi 2 cm širok rob, ostalo obrežemo. Prekrijemo s folijo in postavimo...
Brik - tradicionalna tunizijska jed
Predjedi - www.kulinarika.netKrompir narežemo na manjše kose in ga skuhamo. Nasekljamo peteršilj, ga malo prepražimo na vroči ponvi (brez olja) in nasekljamo kapre. Ko je krompir skuhan, ga zmečkamo, dodamo peteršilj,...
kozice in rakovice v vlečenem testu
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje mlade čebule. Kozice očistimo. Meso rakovice (iz pločevinke) naluskamo. Mlado čebulo očistimo. Zeleni del 1 do 2 minut...
koromačeva pita s slanino in rozinami
predpriprava Zamrznjeno listnato testo večer pred pripravo sladice iz zamrzovalnika prestavimo v hladilnik ali pa ga odtajamo pri sobni temperaturi. priprava V posodi pristavimo in...