Mrzla piščančja solata
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine poljubno narežemo (najbolje na kockice) in zmešamo.
Jagnjetina z olivami
Glavne jedi - www.kulinarika.netJagnjetino narežemo na kocke. Popečemo jih, preložimo na krožnik, prepražimo nasekljano čebulo, česen in čili, dodamo meso in zalijemo z vinom. Zavremo in vse preložimo v ognjevarno...
Ribja pita (fish pie)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Prepražimo nasekljano čebulo, dodamo ribe in stepena jajčka, peteršilj, kis in drobtine. Za omako zmešamo maslo, moko in mleko, vse skupaj dodamo v...
Mesni zvitki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in meso, dodamo korenje, Vegeto in poper. Ohladimo. V ohlajeno maso dodamo peteršilj, česen, jajce in drobtine. Listnato testo razvaljamo tako na veliko, da...
Kotlet s pistacijo in krompirjevimi hrbti
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, prerežemo po dolgem na pol in ga po hrbtu narežemo do polovice debeline (glej sliko). Premažemo z olivnim oljem, solimo in ga zložimo v pekač. Pečemo cca. 45 minut...
Toast z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu pražimo gobe približno 5 minut. Dodamo nasekljan česen, popražimo, zalijemo z vinom in kuhljamo še 10 minut oz. dokler tekočina ne izpari. Primešamo pest nasekljanega peteršilja....
Irish Stew
Ostale jedi - www.kulinarika.netZa Irish Stew izberemo vratni del, ki ga narežemo na 2 cm široke kolobarje ali pa kupimo meso, primerno za zrezke, ki ga narežemo na večje kose (kot za golaž). Olupljen krompir narežemo...
Melancani nadevani z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancane operemo, jih prerežemo po dolgem in izrežemo sredico. Takšne jih položimo na naoljen pekač in jih postavimo v hladno pečico, ki jo nastavimo na 200 stopinj. Na olju prepražimo...
Špageti z vongolami (spagi vongole)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSveže vongole operemo medtem ko se v olivnem olju praži česen. Po približno dveh minutah praženja stresemo v ponev vongole. Takoj jih solimo in popramo in v naslednjem trenutku zalijemo...
Tunin namaz 2
Predjedi - www.kulinarika.netVse našteto zmešamo in zmeljemo v multipraktiku. Solimo ne, saj zato uporabimo slane filete, za bolj tekoč namaz dodamo malo majoneze. Končen okus doda ketchup, ki ga dodamo med mešanjem.