Portugalski lonec
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje razdelimo na nekaj večjih kosov, jih posolimo in po želji popopramo (s sveže grobo mletim poprom), pokapljamo jih z limoninim sokom. Krompir in čebulo olupimo in narežemo na...
Brodet z lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa olju porumenimo na lističe narezano čebulo, dodamo narezan česen, sesekljan peteršilj, potresemo z moko in ko moka rahlo porumeni, zalijemo z žlico vode ter kozarcem belega vina....
Hitra zelenjavna priloga
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej operemo vso zelenjavo, paradižniku in papriki odstranimo semenje. Vsako zelenjavo posebej narežemo na večje kocke. V ponvi ali še bolje voku malo ogrejemo olje, dodamo papriko...
Kuskus z dušeno zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netKuskus prelijemo z vročo vodo in ga pustimo 5 do 7 minut, da se namoči. Medtem na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko zarumeni, dodamo na trakove narezano papriko in pražimo nekaj...
Verina vroča lepljiva rebrca
Ostale jedi - www.kulinarika.netRebrca ali vratovino naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo na kose, dolge cca 5 do 10 cm in kuhamo v kropu kakih 10 minut v nepokriti posodi, medtem pobiramo pene iz površine....
Jajca na moj način
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maščobi prepražimo na drobno zrezano čebulo in papriko, da čebula rahlo zarumeni, nato dodamo na kocke zrezan paradižnik (jaz ga ne lupim) in dušimo toliko časa, da paradižnik popolnoma...
Paradižnikova omaka z bučkami
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo in česen drobno sesekljamo in prepražimo na olivnem olju. Dodamo na drobne koščke zrezano bučko, solimo in dušimo dobrih 5 minut. Dodamo olupljen in sesekljan paradižnik, solimo,...
Hitra omaka za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netTuno z oljem vred stresemo v posodo, dodamo strt česen in segrejemo toliko, da česen zadiši. Dodamo paradižnik, sol in malo vsake začimbe. Ko vse skupaj zavre, je omaka pripravljena.
Pečeni jajčevci
Predjedi - www.mojirecepti.comJajčevce dobro operemo in narežemo na debelejše rezine. Nato izdolbemo meso, jih solimo in pustimo nekaj časa stati. Nato jih osušimo. Meso jajčevcev sesekljamo in prepražimo na olivnem...