Mesni zvitki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in meso, dodamo korenje, Vegeto in poper. Ohladimo. V ohlajeno maso dodamo peteršilj, česen, jajce in drobtine. Listnato testo razvaljamo tako na veliko, da...
Nadevane blazinice
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz sestavin za testo naredimo tekoče testo. Biti mora tako redko kot smetana. Pustimo ga počivati v hladilniku najmanj 2 uri, lahko pa tudi 2 dni. Iz testa spečemo 12 tenkih palačink,...
Goveji fileji v testu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in narežemo. Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Pljučno pečenko solimo in popramo. V namaščeni ponvi jo na hitro popečemo iz obeh strani. V ponvi, kjer se...
Piščančji zavitek
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIzberemo 6 ohrovtovih listov, jim odrežemo trše dele in jih 3 min blanširamo v slanem kropu. Nato jih prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Korenček dobro operemo in skuhamo do mehkega....
Gnezda s kozicami
Predjedi - www.mojirecepti.com3 liste vlečenega testa premažemo s stopljenim maslom in jih položimo enega na drugega. Razrežemo jih na 6 kvadratov, ki naj bodo veliki približno 10 cm. Kvadrate položimo v pekač za...
Pirog iz ribe in zelja
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa masti opražimo čebulo, dodamo kislo zelje in ga dušimo do mehkega. Dodamo sol in poper. Delno ohladimo. Stolčemo jajca in naredimo iz njih palačinke. Operemo ajdovo kašo, jo namočimo...
Mesni rogljiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto razvaljamo v ploskev 45 x 25 cm. Razrežemo ga na 5 trikotnikov z dvema zelo visokima stranicama. Pečenice olupimo in jih zmešamo z žlico peteršilja, čebule in ingverja. Dodamo...
Zavitek s sojinimi kosmiči
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa hitro vmesimo testo, ga premažemo z oljem in pustimo, da počiva vsaj pol ure. Sojine kosmiče najprej namočimo v osoljeni vodi, nato jih dobro odcedimo. Krompir očistimo in naribamo....
Popečeni kaneloni
Testo za lazanjo skuhamo v slanem kropu (približno 5 minut) in ga polagamo na kuhinjsko krpo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, zrezano na čim manjše kockice, česen, poper in...
Mesna pita
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo nadev. Čebulo prepražimo na olju. Ko postekleni, ji dodamo česen in takoj za tem meso in ostale dodatke. Meso pražimo tako dolgo, da voda izpari in da je skoraj dovolj...