Stročji fižol v solati
Stročji fižol očistimo, skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Hladnega prelijemo z mešanico jabolčnega in balzamičnega kisa, olivnega in bučnega olja, drobno sesekljanega česna in peteršilja...
Kaneloni iz palačink
Spečemo tanke palačinke. Nadev 1: na olju zarumenimo čebulo. Dodamo mleto meso, žemljo in kratko prepražimo. Odstavimo in zamešamo ostale sestavine. Z nadevom namažemo palačinke, jih...
Mineštra iz mletega mesa
Nasekljano čebulo na olju prepražimo. Nato dodamo mleto meso, na čim manjše koščke narezano korenje in sveže zelje. Malo zalijemo z juho in dušimo. Proti koncu dodamo na kocke narezan...
Nadevani lignji
Vse sestavine za 1. nadev zmešamo. Pol očiščenih lignjev nadevamo s prvim nadevom, drugo polovico napolnimo s šunko ali pršutom in sirom, zapremo z zobotrebcem, zložimo na pekač, ki...
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Kokoške iz listnatega testa
Odtajamo zamrznjeno listnato testo in ga razvaljamo. Iz njega z nožem izrežemo poljubne oblike kokoške in piščančkov. Testo premažemo z rumenjakom. Iz ostankov testa izdelamo perutničke,...
Cvetača v solati
Cvetači odstranimo zelene liste, jo dobro operemo, v koren naredimo križ z nožem. Položimo jo v vrelo vodo, ki smo ji dodali malo mleka in soli in kuhamo približno 15 minut, da ostane...
Kaneloni z možgani
Na malo maščobe opražimo drobno sesekljano šalotko, dodamo očiščene in mlete možgane. Vse skupaj popražimo, solimo, popramo in ko so skoraj že gotovi, dodamo še česen in peteršilj....
Vampi s krompirjem
Na maščobi pražimo čebulo, jo malo posolimo, da lepše razpade, ko postekleni, dodamo na kocke narezano slanino in pražimo dalje. Ko je že vse skupaj rahlo rjave barve, dodamo vampe...
Bučke v omaki
Bučo olupimo in naribamo na repo. Posolimo, dodamo kumino, okisamo in pustimo stati pol ure. Na olje damo narezano čebulo, jo posolimo in pražimo le toliko, da upade. Dodamo na manjše...