pečen piščančji file s pikantno zelenjavo
predpriprava Piščančji file oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in blago potolčemo. Začinimo ga s soljo in sveže mletim črnim poprom. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Čili...
mesne polpete
priprava Mleko pristavimo in zavremo. Toastu porežemo skorjice, sredico pa narežemo na kocke, ki jih prelijemo z vročim mlekom. Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo; šalotke...
rižota z jurčki in govejim filejem
predpriprava Čisto govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Goveji file narežemo na majhne koščke, ki jih začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Jurčke očistimo...
čista ribja juha z rižem II
predpriprava Ribjo zavrelico – na primer od kuhane škarpine, - precedimo. Riž oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Paradižnik olupimo, razpolovimo, razsemenimo in zrežemo na...
Žrebičkov namaz
V multipraktik damo na trakove narezano surovo žrebičkovo meso (stegno, križ), ki pa ne sme imeti žilic in maščobe, ter ga grobo zmeljemo. Dodamo trdo kuhane rumenjake, maslo, oljčno...
Tatarski biftek
Meso zmeljemo na drobno, najbolje, da nam ga pripravi že kar mesar. Zmleto meso damo v posodo in mu dodamo sesekljane sestavine – šalotko, peteršilj, šetraj, česen, papriko in meso...
Marinirani ciplji
Ciplje dobro operemo, očistimo ter jih obrišemo s papirnato brisačo. Posolimo, v trebušni prerez damo vejico rožmarina in sok limone. Pečemo na olju na žaru na vsaki strani pribl. 10...
Špageti s škampi na buzaro
Za to jed priporočam nakup škampov manjšega kalibra, ki so cenejši, a nič manj okusni od večjih. Poleg lahko kupiš še enega večjega po osebi, za dekoracijo, če je gost res pomemben...