Zeljna juha za hujšanje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na koščke, damo v lonec in dolijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo. Dodamo tudi paradižnikovo mezgo in jušni kocki. Sol in poper dodamo po okusu (lahko dodamo...
Telečji ragu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, drobno sesekljamo ter prepražimo na olju. Dodamo na kocke narezano telečje meso, grah, papriko in narezan korenček. Začinimo s soljo, poprom in sesekljanim timijanom....
Testenine s tuno in paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na drobne koščke. Steblo zelene narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo papriko na majhne kocke. V lonec damo čebulo, zeleno, papriko in strt česen. Prilijemo...
Sesekljana pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netPrepražimo čebulo (eno majhno) in na majhne kocke narezano papriko (zeleno in rdečo) in česen. Žemlji narežemo na kocke in namočimo v mlačni vodi. Vse skupaj, mleto meso, praženo papriko,...
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Somov perkelt
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSomove kotlete operemo in posušimo. Odstranimo vso maščobo. Solimo jih in popramo. V večji ponvi na olju ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo sladko, mleto, rdečo papriko in na...
Zapečena polenta z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju hitro podušimo origano in timijan. Prilijemo jušno osnovo (ali vodo) in vmešamo polento. Kuhamo 3 minute, odstavimo in pustimo 10 minut, da nabrekne. Polento zgladimo...
Gobova juha moje mame
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo zelenjavo: krompir narežemo na manjše kockice, koren na trakove, jurčke oz. šampinjone na lističe in nasekljamo peteršilj. V lonec damo vodo, vanjo stresemo narezano...
Kislo zelje
Čebulo nasekljamo in popražimo na svinjski masti, ko zarumeni, dodamo še zaseko. Še malo pražimo, dodamo nasekljan česen. Ko zadiši, dodamo svinjska rebra in na kolobarje narezano kranjsko...
Ričet za sladokusce, ki imajo radi meso
Enolončnice - www.kulinarika.netOpran ješprenj močimo 12 ur v hladni vodi. Fižol iz pločevinke le operemo, ker je že kuhan. Če je surov, ga ravno tako močimo 12 ur - (1 pločevinka cca. 150 dag). Meso vremo v vodi...