Rižota s piščančjim mesom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na majhne koščke. Papriko, paradižnik, bučko in korenje operemo in narežemo na kocke. Piščančje prsi narežemo na majhne koščke. Na olju prepražimo čebulo in ji dodamo...
Sarma
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo in česen olupimo, sesekljamo in prepražimo na olju. Riž do polovice skuhamo v vodi. Mleto meso damo v posodo, dodamo česen, čebulo, sol, poper, jajce, sesekljan peteršilj in...
Pisana rižota
Na vroče olje damo čebulo in svinjsko meso ter skupaj pražimo. Ko svinjsko meso že malce zakrkne, dodamo še puranje. Pražimo do mehkega ter tik pred koncem dodamo papriko, paradižnik...
Polnjene paprike s perutnino
Glavne jedi - www.kulinarika.netPapriko očistimo, pustimo si pokrovčke od paprike. V skledi si pripravimo nadev (riž pokuhamo cca. 10 min v slani vodi) iz naštetih sestavin. Napolnimo paprike in jih pokrijemo s pokrovčki....
Rižota z jurčki, mesom in smetano
Meso narežemo na tanke koščke in ga popražimo na maščobi. Ko dobi lepo barvo, ga vzamemo iz posode in dodamo nasekljano čebulo. Ko je čebula pražena, dodamo na lističe narezane jurčke,...
Nadevane paprike
Glavne jedi - www.kulinarika.netZačnemo z omako. Prepražimo čebulo, dodamo sladkor, da karamelizira. Dodamo na koščke narezan paradižnik in pelate. Malo pokuhamo in spasiramo s paličnikom mešalnikom. Nato dodamo ostale...
Sarma-ta boljša
Zelje očistimo, damo liste narazen, stanjšamo mu koren, če je preveč kislo, ga operemo. V kozici na olju pražimo 2 čebuli, da lepo porumenita , dodamo meso , čisto malo skupaj prepražimo,...
Rižota iz smrčkov (mavrahov)
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo dobro očiščene in na koščke narezane smrčke in jih nekaj minut dušimo. Zalijemo z 1 dl jušne osnove, solimo, popramo, dodamo drobno narezano...
nadevani lignji v zelenjavni omaki
priprava Krake očiščenih lignjev drobno narežemo. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo...
Rižota s sojinimi kosmiči
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKosmiče prelijemo z juho ali jušno osnovo in pustimo, da se namočijo. Na olju ali maščobi opražimo čebulo, dodamo papriko, paradižnike, koren, jajčevec in vse dobro dušimo. Dodamo paradižnikovo...