Domača mesna osnova
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse sestavine damo v posodo, zalijemo z litrom vode in decilitrom in pol vina. Postavimo v pečico in kuhamo ob nizki temperaturi uro in pol do dve uri. Precedimo in ohladimo. Ohlajeni...
dušen telečji zrezek z mesnim nadevom
priprava Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo; potrebujemo ga za 1 žlico. Stebelca prihranimo. V skledo dobro premešamo vse sestavine, razen masla, vina in peteršiljevih stebelc....
kuhana kokoš
priprava Kokoš temeljito očistimo. Korenček ostrgamo in narežemo na debelejša kolesca. Kolerabico očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in vanjo zabodemo klinček. Peteršilj...
marinirana postrv
priprava Ribe očistimo, nato jih znotraj in zunaj natremo s soljo in sveže mletim poprom. Postrvi povaljamo v moki. Ribe zlato rjavo in hrustljavo spečemo v ponvi, na 2 žlicah olja....
mrežna pečenka
predpriprava Meso oprhamo pod tekočo vodo, potem pa ga do suhega zbrišemo ter natremo z mešanico soli (gl. nasveti) in sveže mletega črnega popra. Na vsaki strani naredimo po 3 majhne...
svinjski file v mrežici
priprava Česen olupimo in narežemo na lističe. Meso začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter obložimo z narezanim česnom, z vejicami majarona, rožmarina in peteršilja ter z lovorovim...
poširan losos s koprovo majonezo
priprava Čebuli olupimo in razpolovimo, potem pa vanje zabodemo klinčke. Korenčke ostrgamo in zrežemo na večje koščke. Limono razkosamo na četrtine. V večji posodi z debelejšim dnom...
čista perutninska juha
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Drobovino očistimo in operemo. priprava Drobovino pristavimo v vodi, posolimo in zavremo. Temperaturo znižamo na minimum, potem pa počasi kuhljamo 60 minut. Vmes s površine...
goveja juha
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Meso in kosti temeljito operemo pod tekočo hladno vodo. Zelenjavo očistimo; pri poru uporabimo samo beli del. priprava V 3 litrih hladne vode pristavimo meso in kosti (pred...
dušen riž
www.gurman.eupredpriprava Riž zbrišemo v čisti kuhinjski krpi ali pa ga stresemo v gosto žičnato cedilo in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Nato ga temeljito odcedimo. Čebulo olupimo in pretaknemo...