Krompirjeva solata s kaprami
Solate - www.mojirecepti.comKrompir dobro operemo in ga kar v olupkih skuhamo. Nato ga ohladimo, olupimo in narežemo na rezine. Zeleno in papriko operemo in narežemo. Olive izkoščičimo in narežemo. Krompir zmešamo...
Ričet brez mesa
Enolončnice - www.kulinarika.netV večji lonec nalijemo cca. 3 l vode, v katero stresemo opran ješprenj. Ko se ješprenj nekoliko pokuha (20 - 30 minut), ga nekoliko zalijemo s kropom in začnemo dodajati zelenjavo;...
Svinjski zrezek s curry omako in pečenim krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke najprej potolčemo in posolimo, pripravimo si čebulo, ki jo olupimo, narežemo na majhne koščke, prav tako operemo in olupimo korenje ter ga narežemo na tanjše kolobarje. V ponev...
Ričet za sladokusce, ki imajo radi meso
Enolončnice - www.kulinarika.netOpran ješprenj močimo 12 ur v hladni vodi. Fižol iz pločevinke le operemo, ker je že kuhan. Če je surov, ga ravno tako močimo 12 ur - (1 pločevinka cca. 150 dag). Meso vremo v vodi...
Enolončnica z govedino in sojo
Sojo namakamo 12 ur, vodo odlijemo. Prekuhamo sojo in spet zavržemo vodo. Čebulo prepražimo z govedino, ko spremeni barvo, dodamo rdečo mleto papriko, mezgo, solimo in zalijemo z vodo....
Juha iz suhih jurčkov
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netJurčke operemo in namočimo v hladni vodi. Pustimo stati kake pol ure. Nato v to isto vodo dodamo na kolobarje narezan korenček, na majhne kockice narezan gomolj zelene, list zelene...
Pečena filana paprika
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprike pripravimo kot za filane paprike. Izdolbemo peške in pokrovček ter dele, ki grenijo. Paprike umijemo. Nato olupimo krompir in ga naribamo. Sesekljamo čebulo in česen. Vse, razen...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...
Djuveč
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSesekljano čebulo prepražimo na olju, da porumeni, dodamo korenček, narezan na kolesca in gomolj zelene in peteršilja drobno narezanega. Pražimo, dokler se vsa zelenjava ne zmehča....
ričet
predpriprava Suh fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl nadomestek. Ješprenj v cedilu splaknemo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Prekajeno meso...