Portugalski lonec
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje razdelimo na nekaj večjih kosov, jih posolimo in po želji popopramo (s sveže grobo mletim poprom), pokapljamo jih z limoninim sokom. Krompir in čebulo olupimo in narežemo na...
Morski pes v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, dodamo steblo zelene. Nato dodamo česen in peteršilj, da zadiši. Dodamo olupljen paradižnik in pustimo kuhati 5 do 8 minut. Dodamo vino, lovorove...
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Brancin s šampinjoni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jih narežemo na tanke lističe. Brancina prerežemo, očistimo in operemo. Odstranimo mu kožo, fileje pa narežemo na tanke rezine. Gobe razporedimo po nepregornem...
Lignji po egejsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščene lignje natremo s soljo in takoj splaknemo. Narežemo jih na približno pol cm široke kolobarje, obrišemo s krpo, da so suhi in jih opečemo na vročem olju. Paradižnik olupimo...
Gosposka tuna
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno vzamemo iz pločevinke in jo damo v cedilo, da se dobro odcedi. Olje prestrežemo. Riž skuhamo al dente, ga ohladimo s hladno vodo in odcedimo. Zeleno očistimo, jo narežemo na trakove...
Polnjen paradižnik po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIzberemo osem lepih, zrelih paradižnikov. Dobro jih operemo in posušimo. Z ostrim nožem odrežemo paradižnikom zgornji del (kot pokrov) in jih z malo žličko izdolbemo. Pazimo, da ne...
Tabuli (tabbouleh) po moje
Predjedi - www.kulinarika.netKuskus stresemo v veliko skledo. 6 dl vode zavremo, dodamo sol in tri jušne žlice olivnega olja, prelijemo čez kuskus, pokrijemo in pustimo 2 - 3 minute, da vsrka vso vodo. Še vroč...
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Riba v pečici z mešano zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo in narežemo na koščke, paprike operemo, jim odstranimo semena in narežemo na kockice, česen olupimo in narežemo na četrtine (1 strok pustimo cel), bučko olupimo, po...