gratinirane bučke s piščančjim nadevom
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Vsako bučko razpolovimo in izdolbemo. V posodi segrejemo olje. Čebulo olupimo, drobno sesekljamo...
bučke z mesnim nadevom
priprava Bučki podolžno razpolovimo in izdolbemo sredico. Izdolbeno meso drobno sesekljamo. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Čebulo olupimo in drobno...
Goveja juha
Meso (jaz ponavadi izberem stegno) damo v velik lonec in prelijemo s hladno (!) vodo ter solimo. Ko voda zavre, poberemo z žlico pene, ki so nastale pri kuhanju mesa. Nato dodamo v...
Mesne kroglice ali čufte v paradižnikovi omaki
Mesne kroglice Čebulo in česen na hitro prepražimo na olju. V posodi zmešamo mleto meso, dodamo prepraženo čebulo in česen, peteršilj, drobtine, razžvrkljano jajce in popopramo. Iz...
Mesna lazanja
Nasekljaš čebulo, česen, peteršilj in baziliko. V večji kozici segreješ olje, dodaš čebulo in česen in ju na zmernem ognju pripelješ do porumenitve. (8-10 minut) Dodaš meso, povečaš...
Goveja juha mojega tasta
Vse sestavine damo v velik lonec. Zalijemo jih z vodo. Zavremo, potem pa počasi vremo 4 ure. Juho precedimo in zakuhamo.