gratinirane bučke s piščančjim nadevom
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Vsako bučko razpolovimo in izdolbemo. V posodi segrejemo olje. Čebulo olupimo, drobno sesekljamo...
bučke z mesnim nadevom
priprava Bučki podolžno razpolovimo in izdolbemo sredico. Izdolbeno meso drobno sesekljamo. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Čebulo olupimo in drobno...
Goveja juha
Meso (jaz ponavadi izberem stegno) damo v velik lonec in prelijemo s hladno (!) vodo ter solimo. Ko voda zavre, poberemo z žlico pene, ki so nastale pri kuhanju mesa. Nato dodamo v...
Mesne kroglice ali čufte v paradižnikovi omaki
Mesne kroglice Čebulo in česen na hitro prepražimo na olju. V posodi zmešamo mleto meso, dodamo prepraženo čebulo in česen, peteršilj, drobtine, razžvrkljano jajce in popopramo. Iz...
Polnjeni jajčevci
Jajčevce razpolovimo po dolgem in jih popečemo na prerezani strani na olivnem olju. Z žlico izdolbemo meso tako, da ostanejo 1 cm debeli robovi. Notranjo stran izdolbenih jajčevcev...
Mesna lazanja
Nasekljaš čebulo, česen, peteršilj in baziliko. V večji kozici segreješ olje, dodaš čebulo in česen in ju na zmernem ognju pripelješ do porumenitve. (8-10 minut) Dodaš meso, povečaš...
Goveja juha mojega tasta
Vse sestavine damo v velik lonec. Zalijemo jih z vodo. Zavremo, potem pa počasi vremo 4 ure. Juho precedimo in zakuhamo.