- Iskali ste:
peteršilj x
paradižnik x
drobtine x
-vino x
Kroglice v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo sesekljano čebulo, 2 strta stroka česna, peteršilj, mleto meso, jajce, sol, olivno olje, kumino, gorčico, poper in curry. Maso dobro pregnetemo, nato dodamo še drobtine....
Mesno - zelenjavna enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netPripravimo mesne kroglice iz mletega mesa (250 g), jajca in začimb in jih na olju malo popečemo. Kasneje jih bomo dali v juho. Čebulo in česen sesekljamo, prepražimo na olivnem olju,...
Ribja čorba (gosta juha)
Enolončnice - www.kulinarika.netV veliko posodo damo vodo in v njej skuhamo vse 3 ribe, narezane na večje kose. Ko vre 10 - 15 minut, odstavimo in ribe poberemo v cedilo in malo ohladimo. Posebej sesekljamo čebulo,...
Pizzaiola
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike kuhamo 2 minuti. V jensko posodo damo sladko smetano in precejene, trdo kuhane peresnike. Primešamo večino parmezana in scamorze. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, ki smo jo...
Še eni polnjeni lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netCele lignje očistimo, če želimo, pa kupimo že očiščene. Lovke na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in prav tako sesekljamo na drobne koščke (jaz semenje iztisnem, da ni preveč vodeno)....
Gratinirane testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaprej se lotimo priprave omake. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo ostalo zelenjavo in malo popražimo, začinimo s timijanom, soljo, poprom, baziliko, dodamo malo žlico gorčice...
Ognjičev riž s piščančjimi jetrci
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNaberemo okoli 5 cvetov ognjiča in jih operemo. V slano vrelo vodo stresemo posamezne cvetne lističe in prašnike, dodamo riž ter ga skuhamo po navodilih, glede na to, kakšno vrsto uporabimo....
Slastne mesne kroglice z omako!!!
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso damo v posodo, mu dodamo krušne drobtine, sol ter poper. Vse dobro pregnetemo...naredimo manjše kroglice. V loncu zavremo vodo (jo rahlo solimo) ter dodamo mesne kroglice,...
cvetačne polpete
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje zelenjave; gl izboljšanje. Cvetačo očistimo in razcvetkamo. Korenček očistimo, ostrgamo in narežemo na kockice. V krop stresemo...
dušena cvetača s krompirjem in paradižnikom
priprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Krompir olupimo in zrežemo na kolesca. V posodo nalijemo olivno olje, na katerega naložimo narezan krompir. Paradižnike...