Solata s svežim fižolom
Fižol skuhamo v slani vodi do mehkega. Vse ostale sestavine dobro zmeljemo ali pa narežemo na drobno ter pustimo vreti 15 minut. Dodamo kuhan fižol v zrnju ter zopet pustimo vreti vse...
Piščančje tortilje
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke in jih popražimo na čebuli. Dodamo na kocke narezano vso zelenjavo, na koncu damo še koruzo in fižol. Ko se vse to kuha, zelenjava spusti veliko...
Zelenjavna juha s piščančjimi srčki
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, da oveni, dodamo na drobno narezane srčke in vso na drobno zrezano zelenjavo (korenje, zeleno, por in po želji sezonsko zelenjavo - kolerabico,...
ričet
predpriprava Suh fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl nadomestek. Ješprenj v cedilu splaknemo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Prekajeno meso...
Bosanski lonec
Zelenjavo in meso očistimo, operemo in osušimo. Korenček razrežemo na kolute. Čebulo razrežemo na osem delov. Stročji fižol naj bo svež in brez niti. Glavo zelja razrežemo na osem delov....
Zapečen fižol
Na olju kratko popecite na kolute narezane klobase. Dodajte sesekljano čebulo, na kocke narezano svežo papriko in feferon. Zelenjavo s klobasami med neprestanim mešanjem pražite na...
Sveži fižol s paradižnikom, papriko in poprovo meto
V lonec damo sveži fižol, lovorjev list in 1 žlico olivnega olja. Prelijemo z vodo in kuhamo, dokler se fižol ne zmehča. (V ekonom loncu se kuha od 8 do 10 min.)Na koncu prilogo iz...