Kašnato meso
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo in prepražimo na maslu. Dodamo mleto meso, strt česen, sesekljan peteršilj, naribano korenje, naribano kolerabo, narezan paradižnik, sol in meto. Dušimo nekaj minut,...
Špageti po bolonjsko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPršut narežemo na tanke rezance. Čebulo, korenček, zeleno in česen zmeljemo s sekljalniku. V posodi stopimo polovico masla, dodamo sesekljano zelenjavo in prepražimo. V drugi posodi...
Goveja juha
Meso (jaz ponavadi izberem stegno) damo v velik lonec in prelijemo s hladno (!) vodo ter solimo. Ko voda zavre, poberemo z žlico pene, ki so nastale pri kuhanju mesa. Nato dodamo v...
Ričet v spomin na stare čase
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj za pol ure namočimo v vodo in ga nato dobro operemo. V hladno vodo damo opran ješprenj, cel paradižnik, por in peteršilj, ki smo ju prej skupaj zavezali s sukancem, celo olupljeno...
Bolognese omaka
Na olju prepražimo čebulo in ji dodamo malo česna in peteršilja (za boljši okus), nato dodamo še na kocke ali trakove narezano korenje. Ko korenje podušimo, dodamo osoljeno in poprano...