Portugalski lonec
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje razdelimo na nekaj večjih kosov, jih posolimo in po želji popopramo (s sveže grobo mletim poprom), pokapljamo jih z limoninim sokom. Krompir in čebulo olupimo in narežemo na...
Brancin s šampinjoni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jih narežemo na tanke lističe. Brancina prerežemo, očistimo in operemo. Odstranimo mu kožo, fileje pa narežemo na tanke rezine. Gobe razporedimo po nepregornem...
Lignji po egejsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščene lignje natremo s soljo in takoj splaknemo. Narežemo jih na približno pol cm široke kolobarje, obrišemo s krpo, da so suhi in jih opečemo na vročem olju. Paradižnik olupimo...
Polnjen paradižnik po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIzberemo osem lepih, zrelih paradižnikov. Dobro jih operemo in posušimo. Z ostrim nožem odrežemo paradižnikom zgornji del (kot pokrov) in jih z malo žličko izdolbemo. Pazimo, da ne...
Tabuli (tabbouleh) po moje
Predjedi - www.kulinarika.netKuskus stresemo v veliko skledo. 6 dl vode zavremo, dodamo sol in tri jušne žlice olivnega olja, prelijemo čez kuskus, pokrijemo in pustimo 2 - 3 minute, da vsrka vso vodo. Še vroč...
Moje testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo dva stroka česna, da porumenita, nato jih odstavimo. Dodamo narezan svež paradižnik, olupljene bučke (narezane na kocke) ter pokrijemo posodo, da se duši....
Kuskus z zelenjavo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPredpriprava: kumaro olupimo in narežemo na majhne kockice. Paradižnike narežemo na četrtine. Por na drobno narežemo. Česen sesekljamo. Korenček na grobo naribamo. Priprava: kuskus...
Marinirane bučke
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučki umijemo, jima odrežemo konca in ju zrežemo na tanke rezine, kot čips. Manjšo bučko režemo prečno, večjo podolžno. Tako imamo okrogle in podolgovate rezine. Vse skupaj damo v dovolj...
Kišir
Ostale jedi - www.kulinarika.netNajprej v nekaj vroče vode v skledi razmešamo pasto iz paprik, dodamo bulgur in ga prelijemo z vročo vodo. Pokrijemo in pustimo, da nabrekne. Težko je reči, koliko vode je potrebno,...
Solata iz jajčevcev, majoneze in paradižnika
Jajčevce narežemo na lističe, debele slaba 2 cm in spečemo na žaru. Pustimo, da se ohladi. Paradižnik narežemo na kockice velike 2 cm, posolimo in damo na cedilo, da se čim bolj odcedijo....