Pisana rižota
Na vroče olje damo čebulo in svinjsko meso ter skupaj pražimo. Ko svinjsko meso že malce zakrkne, dodamo še puranje. Pražimo do mehkega ter tik pred koncem dodamo papriko, paradižnik...
Makaronflajš - makaronovo meso
Sesekljano čebulo prepražimo in ji dodamo osoljeno svinjsko meso, narezano na koščke in ga malo popečemo. Nato dodamo papriko, strt česen in malo peteršilja ter zalijemo z vodo ali...
Mesne ladjice
Bučke tanko olupimo, po dolžini razpolovimo ter izdolbemo vsebino, da nastanejo ladjice. Pazite, da ostanejo ladjice na obeh koncih zaprte, da nadev ne bo med pečenjem pobegnil ven...
Musaka iz pečenih paprik
Oprane in obrisane paprike spečemo v pečici (približno 25 minut), ohlajene olupimo in očistimo semen. Na maščobi prepražimo čebulo, narezano na kolobarje. Dodamo mleto meso, dobro premešamo...
Sarma-ta boljša
Zelje očistimo, damo liste narazen, stanjšamo mu koren, če je preveč kislo, ga operemo. V kozici na olju pražimo 2 čebuli, da lepo porumenita , dodamo meso , čisto malo skupaj prepražimo,...
nadevane paprike s krompirjem
priprava Riž oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in sesekljano čebulo,...
nadevane paprike II
priprava Nadev. Riž temeljito operemo in odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maščobo, na kateri posteklenimo sesekljano čebulo. Prepraženi čebuli dodamo...
Nadevani svinjski zrezki
Svinjske zrezke razpolovimo, jih začinimo z mešanico začimb za svinjino (ali: sol, poper, rdeča paprika), položimo v pomaščen pekač in vsakega obložimo z rezino pršuta. Nadev Žemljo...
Govedina stroganov
Na nekaj žlicah olja najprej prepražimo 2-3 velike žlice moke. Nato dodamo sesekljano čebulo in še malce popražimo. Predhodno narežemo goveje meso in sicer na trakove, dolge približno...