lignji, opečen kruh in parmezan v solati
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Motovilec očistimo, operemo in odcedimo. Lignje temeljito očistimo, oprhamo, odcedimo in zrežemo na kolesca. Kruh narežemo na 3 centimetre velike...
brstični ohrovt s sezamom in sirovim prelivom
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje brstičnega ohrovta; gl. pojasnila. Gavdo drobno naribamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Brstični ohrovt očistimo,...
makaroni z rikoto in slanino
priprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Slanino zrežemo na približno pol centimetra velike kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvici pristavimo...
omleta z regratom
predpriprava Regrat temeljito operemo in odcedimo. Peteršilj grobo sesekljamo, drobnjak pa drobno narežemo. priprave V kozici segrejemo tretjino masla, na katerem najprej prepražimo,...
pesto iz oreškov
priprava Jedrca v suhi ponvi počasi pražimo 4 do 5 minut, da se zlato obarvajo. Peteršilj osmukamo, potem pa ga v možnarju stremo v pasto, ki jo predenemo v skledico. Prepražena jedrca...
Špageti carbonara
Špagete damo v vrelo vodo, ki smo jo malo posolili (ne preveč, ker je že slanina sama po sebi slana, kot tudi parmezan). V posodi stepemo z metlico rumenjak in celo jace, nato dodamo...
Sirovi kapeleti s tunino po moje
V vreli osoljeni vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Na olju od tunine prepražimo sesekljano čebulo, ki jo malo solimo. Dodamo na kocke narezano cvetačo in malo prepražimo.Dodamo...
Pikantni špageti
Na olivnem olju prepražimo čebulo.Dodamo sesekljane feferone in sesekljane sardeline fileje, še malo prepražimo in zalijemo s pelati ter solimo.Omako dodamo al dente skuhanim špagetom...
"Carusove" testenine
Na maslu prepražimo panceto in čebulo. Dodamo česen, peteršilj, gobe, sol in poper. Pražimo še približno 5 minut.Prilijemo smetano in kuhamo toliko časa, da postane omaka primerno gosta.Kuhane...
Omaka iz artičok
1. Artičoki odrežemo steblo približno 2 cm pod sadežem in približno 2 do 3 cm vrha. Obtrgamo zunanje liste, dokler ne pridemo do svetlo zelene sredice. Steblo z nožem tenko olupimo....