Mesni rogljiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto razvaljamo v ploskev 45 x 25 cm. Razrežemo ga na 5 trikotnikov z dvema zelo visokima stranicama. Pečenice olupimo in jih zmešamo z žlico peteršilja, čebule in ingverja. Dodamo...
Kokoške iz listnatega testa
Odtajamo zamrznjeno listnato testo in ga razvaljamo. Iz njega z nožem izrežemo poljubne oblike kokoške in piščančkov. Testo premažemo z rumenjakom. Iz ostankov testa izdelamo perutničke,...
Svinjska ribica v slastnem ovoju
Svinjsko ribico dobro opečemo in jo obložimo z začinjenim mletim mesom (mleto meso lahko pripravimo kot za lovsko štruco, samo brez kruha). Nato položimo ribico zavito v mleto meso...
Pirog
Ostale jedi - www.kulinarika.netManjšo čebulo narežemo na drobno in jo prepražimo na žlici surovega masla, dodamo zmleto meso in preostalo maslo. Vse to potem mešamo in pražimo kakih 10 minut, da meso malo porumeni,...
S sojo nadevani gobji klobuki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe operemo, odstranimo klobuke in posušimo. Kocene drobno narežemo, jih opražimo na maslu skupaj s čebulo in jih malo ohladimo. Dodamo zmleto sojo. Jajce malo stepemo in ga vmešamo...
Zvite rože
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke zdrobimo z vilico ali pa jih sesekljamo v mešalniku. Dodamo vino in peteršilj, če je potrebno posolimo in popopramo. Testo razvaljamo, toda ne pretanko. Premažemo z nadevom...
Nadevana svinjska ribica
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo tako, da dobimo centimeter debel zrezek. Potresemo ga s soljo in poprom ter poškropimo z limoninim sokom. Zvijemo ga v zvitek in pustimo stati vsaj eno uro. V tem času...