- Iskali ste:
peteršilj x
testo x
sir x
-smetana x
-hrenovka x
Ajdova pizza
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV pol dl tople vode dodamo razdrobljen kvas in žličko sladkorja. Medtem ko kvas vzhaja, stehtamo moko, ji dodamo sol in olivno olje. Dodamo vzhajan kvas in preostalo vodo ter zgnetemo...
Majhni babičini prigrizki
Masa: nariban sir in šunko, narezano na majhne kocke, narezano trdo kuhano jajce in malo narezanih kislih kumaric damo v eno posodo in rahlo zmešamo. Dodamo nasekljan peteršilj, malo...
Lasagna z malancani
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMalancane narežemo na rezine in jih posolimo. Lahko jih pokapamo z malo limone, da ne spremenijo barve. Dobro jih odcedimo in če želimo, jih lahko malo pomokamo. Ocvremo jih v olivnem...
Pikantni žepki
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodi rumeno prepražimo drobno nasekljano čebulo, dodamo z roko pretlačene pelate in začimbe po okusu. Ko voda malo izpari, dodamo mleto meso in kuhamo toliko časa, da masa postane...
Čemaževi žepki s kozjim sirom in pinjolami
Testo izdelamo po navodilih pri receptu 'Medvedje šape': http://www.mmmrecepti.si/si/recepti/35270/detail.htmlNadev: Na 3 žlicah oljčnega olja svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo...
Pizza Mediteran
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZa izdelavo testa vzamemo veliko plastično posodo. Vanjo damo 1 dcl mleka in 1 dcl mlačne vode. V to nadrobimo kvas in ga potlačimo z vilico, da se raztopi. Nastalo mešanico posolimo...