Polnjeni lignji z rižem
Lignje očistimo in jim odstranimo glave in lovke. Lovke sesekljamo in po navodilih iz vrečke skuhamo riž. Na olivnem olju prepražimo čebulo, da ovene. Dodamo sesekljane lovke in počakamo,...
File pange v alufoliji
Alufolijo narežemo na dovolj velike kose, da lahko z njim "oblečemo" file in jo damo na pekač. Ribo začinimo s soljo in poprom in jo položimo na polovico alu folije. Čez položimo...
Jurčki v omaki
1. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. 2. Česen olupimo. 3. Jurčke očistimo in narežemo na lističe. 4. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo. Dodamo strt česen, jurčke...
Školjkina omaka
Klapavice na hitro pokuhamo in očistimo meso. Lupine zavržemo. Na olivnem olju prepražimo strt česen, dodamo drobtine in stresemo školjke. Dušimo približno 15 minut, dodamo paradižnikovo...
Bolognese omaka iz kuhane govedine
Na olju prepražimo čebulo, nato dodamo nasekljano govedino in rahlo prepražimo. Dodamo še drobno narezan kuhan korenček. Zalijemo z vinom in počakamo, da nekoliko izhlapi. Nato zalijemo...
Lepa rižota
Pol paprike narežemo na kocke v velikosti graha. Hrenovke z nazobčanim nožem po dolžini petkrat plitvo zarežemo, samo 2 do 3 mm. Nato jih narežemo na kolesca, debela do pol centimetra....
pražena teletina v smetanovi omaki
priprava Teletino tanko narežemo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi močno segrejemo maslo, na katerem prepražimo narezano meso. Meso predenemo na toplo in začinimo...
pekoči dušeni lignji
predpriprava Lignje očistimo (gl. nasveti), operemo in posušimo, večje narežemo na manjše koščke. Mlado čebulo očistimo in grobo sesekljamo. Papriko očistimo in zrežemo na rezance....
hladna peteršiljeva kremna juha s skutinimi žličniki
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. V manjšem loncu pristavimo olivno olje, maslo, peteršiljeva stebelca in sesekljan česen. Ko zacvrči,...
pekoča ribja juha na hitro
priprava Škampe – glede na velikost vzamemo 4 ali 8 rakov -, očistimo. Česen olupimo in zrežemo na tanke lističe. Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Čilija zdrobimo. V posodi...