Pomarančni sirup
Lupine 5 velikih pomaranč, ki smo jih predhodno dobro oprali, zmeljemo na mesoreznici. Zalijemo z litrom vode in pustimo stati 24 ur. Precedimo in ožamemo čez gazo. Dodamo 1 kg sladkorja...
Skuša z limonino omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSegrejemo pečico in vklopimo gril. Fileje pečemo s kožo obrnjeno navzgor približno 5 minut oz. dokler riba ni pečena. Sok pomaranče, limete in limone zmešamo skupaj s 3 - 4 žlicami...
Lahek jagodno - pomarančni napitek
Napitki - www.kulinarika.netVse sestavine damo v multipraktik, zmešamo in nalijemo v kozarce.
Pomarančni liker
Napitki - www.kulinarika.netPomaranče dobro operemo, jih zrežemo na kocke (z olupkom vred), dodamo vse ostale sestavine, nalijemo v steklen kozarec (dovolj velik) ter ga pustimo stati 24 ur na dokaj toplem prostoru...
Sladica iz suhih sliv
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSuhe slive čez noč namočimo v vodi, skupaj s cimetom. V ponev damo suhe slive in cimet ter 2 do 3 žlice tekočine, v kateri so se slive namakale. Dodamo sladkor, pomarančni in limonin...
Korenjevo - marelična torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Korenje operemo, tanko olupimo in drobno naribamo. Zmešamo moko, pecilni prašek in mak. Marelice nasekljamo. Med segrejemo....
Sočna slivova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto umešamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in sol. Dodamo moko, jajce in tri žlice mleka ter na hitro zgnetemo v kepo. Zavijemo v aluminijevo folijo in pustimo počivati v hladilniku...
Pomarančno - limonina fantazija
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo z vsemi sladkorji in medom. Primešamo mehko maslo, pomarančno lupinico, moko s pecilnim praškom...
Fritule
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV 1/2 litra mleka zakuhamo zdrob in počakamo, da se popolnoma shladi. Dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešamo. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vrelo olje ter ocvremo...
Londonske šnite
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin naredimo testo ter ga pečemo 20 minut na 220 stopinj. Pečeno namažemo z marmelado (breskev, marelica ali ribez) ter dodamo peno iz snega 6 beljakov in 40 dag mletega sladkorja,...