Fritule
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV 1/2 litra mleka zakuhamo zdrob in počakamo, da se popolnoma shladi. Dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešamo. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vrelo olje ter ocvremo...
Sladka polenta
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comMleko zavremo skupaj z vzdolž razpolovljenim vanilijevim strokom. Dodamo polovico sladkorja in sol. V mleko vsipamo koruzni zdrob in mešamo, dokler se ne zgosti. Nato polento ohladimo....
Slivovo pecivo
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV loncu zavremo mleko. Vanj damo margarino, sladkor, vanilijev sladkor in pšenični zdrob. Kuhamo približno 5 minut, nato maso ohladimo. Vanjo vmešamo rumenjake, sesekljane mandlje,...
Lena pita z medenim jabolčnim nadevom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMargarino sobne temperature skupaj s sladkorjem stepemo v gladko maso. Rozine pol ure namakamo v vrelem rumu (rum segrevamo, da zavre, pustimo, da vre nekaj časa, da večina alkohola...
Palačinke z rumom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej ubijemo jajca in jih razmešamo. Dodamo vse ostale sestavine in jih dobro premešamo. Nato jih spečemo na olju. Lahko jih namažemo z marmelado ali skuto.
Kanadčanka
Zmešamo vse sestavine razen pecilnega praška in pustimo stati cca. 1 uro. Preden damo v pomaščen pekač, dodamo še pecilni prašek, nato pa pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Še vroče...
Sočno sadno pecivo
Sestavine za testo zmešamo in testu dodamo rozine, orehe, jabolka in rum. Zmešamo in damo v pečico na 180 stopinj. Še vroče pecivo iz pečice prelijemo s čokoladno glazuro.
kakijevo pecivo z orehi in rozinami
priprava Rozine očistomo, temeljito operemo in odcedimo. Pokapljamo jih z rumom. Pečico segrejemo na 180 °C. Vse sestavine za testo gladko razmešamo. Jabolki olupimo in naribamo...
Kakavovo pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Penasto umešamo jajca in sladkor. Dodamo olje in mleko in dobro premešamo. Med mešanjem dodajamo moko, ki smo jo predhodno zmešali s pecilnim praškom, zdrob in kakav. Dobro premešamo...
Medena pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za testo zgnetemo v testo in ga razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v velikosti pekača (pekač iz pečice)in spečemo. Za kremo skuhamo v mleku ostro moko in zdrob, ohladimo...