- Iskali ste:
rum x
-čokolada x
-skuta x
krema x
testo x
Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Smarties krem - čokoladna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake in polovico sladkorja stepamo, da lepo naraste (postane trdno), rumenjake in ostali sladkor stepemo penasto, nato dodajamo (v rumenjake) postopoma, ob neprestanem mešanju olje...
Toskanska pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV zmrznjenem zavitku testa sta običajno dve kocki testa, jaz uporabim obe. Ko se odtalita, ju kar s prsti raztegnemo po pekaču ob straneh 1 cm navzgor. Nanj namažemo kremo, po vrhu...
Nizkokalorična jagodna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Ogrejemo pečico. Posodo za torto na strani namažemo z margarino, na dno položimo peki papir. 2. Očistimo jagode 3. Priprava podlage je skrajno enostavna. Razdelimo jajca na rumenjake...
Avstro-ogrska kostanjeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo najprej na globokem krožniku "na suho" zmešamo zmlete mandlje, moko in kostanjev pire, ki ga damo na krožnik skozi pasirko, da je rahel. Maslo stopimo. Rumenjake...
Slaščica treh kraljev
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo iz polovice moke s kvasom in 1 dl toplega mleka ter po vrhu z nožem naredimo nekaj zarez, maso dobro pokrijemo in pustimo, da počiva 90 minut na toplem, brez prepiha....
Mini princeske
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPaljeno testo pripravimo tako, da zavremo vodo z maslom, soljo in limonino lupinico. Nato stresemo v vodo moko in mešamo toliko časa, da testo odstopi od posode in se naredi kepa. Testo...
Torta Twix
Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake s polovico sladkorja stepemo v kompakten sneg. Rumenjake, vanilijev sladkor, rum, preostali sladkor, jogurt in olje penasto umešamo. Dodamo moko,...
Torta bake'n fill (speci in napolni)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, rum in olje penasto zmešamo. Dodamo moko, presejano s pecilnim praškom in kakav ter zmešamo. Na koncu dodamo sneg beljakov. Model v obliki kupole...