Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Zimska kolesa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo zamesimo in pustimo počivati 10 minut. Testo nato razvaljamo in izrežemo kroge. Pečemo jih pri temperaturi 200 stopinj približno 15 minut. Za kremo skuhamo vanilijev...
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Smarties krem - čokoladna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake in polovico sladkorja stepamo, da lepo naraste (postane trdno), rumenjake in ostali sladkor stepemo penasto, nato dodajamo (v rumenjake) postopoma, ob neprestanem mešanju olje...
Toskanska pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV zmrznjenem zavitku testa sta običajno dve kocki testa, jaz uporabim obe. Ko se odtalita, ju kar s prsti raztegnemo po pekaču ob straneh 1 cm navzgor. Nanj namažemo kremo, po vrhu...
Čokoladna torta za vsakogar
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg, enega za drugim med stepanjem dodamo rumenjake, sladkor v prahu in moko v katero smo vmešali kakav. Maso vlijemo v tortni model (premer 24 - 26...
Avstro-ogrska kostanjeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo najprej na globokem krožniku "na suho" zmešamo zmlete mandlje, moko in kostanjev pire, ki ga damo na krožnik skozi pasirko, da je rahel. Maslo stopimo. Rumenjake...
Domišljijska torta
Testo: Beljake stepemo v sneg. Po žlicah počasi dodajamo mrzlo vodo in sladkor. V testo narahlo vmešamo pecilni prašek in moko, nazadnje pa še narahlo rumenjake.Pečemo 20 - 30 minut...
Torta kar tako
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa beljakovo testo stepemo beljake s ščepcem soli, ko so na pol stepeni, začnemo postopoma dodajati sladkor. Na koncu vmešamo še zmlete orehe in zmlete kekse. Dno tortnega modela obložimo...
Slaščica treh kraljev
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo iz polovice moke s kvasom in 1 dl toplega mleka ter po vrhu z nožem naredimo nekaj zarez, maso dobro pokrijemo in pustimo, da počiva 90 minut na toplem, brez prepiha....